*Nettavisen* Økonomi.

Mafiasvindel på Møre

Foto: (TV 2 Nyhetene)

Seddelsvindlere med tilknytning til italiensk mafia har blitt stoppet i Ålesund. Se video.

30.01.08 06:31

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

21. november spaserte en ung polakk inn i Sparebanken Møre i Ålesund. Han ville veksle inn fem 100-eurosedler, men de ansatte i banken rynket raskt på nesen.

NA24 - din næringslivsavis

Det viste seg nemlig at disse sedlene var falske, og samme dag ble han og to andre menn pågrepet - takket være en observant bankansatt.

Tre pågrepet
- Vedkommende holdt bilen under oppsikt til politiet kom, forteller Yngve Skovly, politiadvokat Sunnmøre politidistrikt ifølge TV 2 Nyhetene.

- Dere kjenner ikke til andre tilfeller i Norge?

- Vi har undersøkt, men vi har ikke fått meldinger om at det har skjedd noe sted bortsett fra det som har skjedd i Romsdal og på Sunnmøre, svarer han til TV 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV 2 Nyhetene)

- Mafiaen i Italia
Selve vekslingen utføres av unge menn nederst i svindelpyramiden, og ifølge politiet er det vanntette skiller mellom nivåene, og på toppen sitter en organisasjon der seddelforfalskning bare er en liten del av større kriminell virksomhet.

- På toppen av denne pyramiden, er det grunn til å tro at vi befinner oss i mafiakretser i Italia, mener Skovly.

For politiet betyr avsløringen svært mye.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

213455

Første gangen
- Så vidt vi erfarer, er det første gangen i Europa hvor det er tatt noen på det nest laveste trinnet i pyramiden, sier han.

Politiet er overbevist at dette stammer fra organisert kriminalitet, serienummeret på de beslaglagte sedlene tatt i betraktning.

Siden 2003 er det beslaglagt cirka 187 000 sedler, noe som tilsvarer om lag 18,7 millioner eller 150-160 millioner kroner. Disse sedlene er ifølge politiet svært godt forfalsket, og man må opp i UV-lys for å se at sedlene ikke er som de skal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag