Magasin: Apple skal betale 4,9 milliarder i skatt i Frankrike

Apple skal ha godtatt å betale 500 millioner euro i ekstraskatt i Frankrike. Bildet viser en Apple-logo i en butikk i New York. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix

Apple skal ha godtatt å betale 500 millioner euro i ekstraskatt i Frankrike. Bildet viser en Apple-logo i en butikk i New York. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

IT-giganten Apple har gått med på å betale ekstraskatt tilsvarende 4,9 milliarder kroner i Frankrike, ifølge magasinet L'Express.

Pengene er skatt som franske myndigheter mener det amerikanske selskapet burde ha betalt i løpet av de siste ti årene.

Avtalen med franske skattemyndigheter er hemmelig, og Apple har ikke sagt offentlig hva selskapet nå har godtatt å betale. En kilde med kjennskap til saken bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at det er snakk om 500 millioner euro.

Bakgrunnen for saken er den lave omsetningen Apple har oppgitt i Frankrike, til tross for at den samlede omsetningen i Europa har vokst kraftig. En viktig årsak er salget av iPhoner i løpet av de siste ti årene.

Apple har bokført mesteparten av den europeisk omsetningen i Irland, hvor selskapet har sitt europeiske hovedkvarter og hvor selskapsskatten er lav.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.