NA24.no

Mager prisvekst i eurosonen


Det første estimatet for inflasjonen i eurosonen for november viser at det fortsatt er langt opp til målet til sentralbanken.
Det første estimatet for inflasjonen i eurosonen for november viser at det fortsatt er langt opp til målet til sentralbanken. (Ap)
Inflasjonen fortsatt langt under målet.

Det første estimatet for inflasjonen i eurosonen for november viser at det fortsatt er langt opp til målet til sentralbanken.

Den årlige veksten i konsumprisene var uendret på 0,1 prosent fra oktober til november, mens økonomene ifølge Dow Jones Newswires hadde ventet en prisvekst på 0,2 prosent.

Spesielt energiprisenes fall på 7,3 prosent trekker ned konsumprisveksten.

Samtidig var kjerneinflasjonen, konsumprisene justert for mat, energi, alkohol og tobakk, ned fra 1,1 prosent til 0,9 prosent.

Ikke siden våren 2013 har konsumprisveksten vært i nærheten av den europeiske sentralbankens mål om en prisvekst på i underkant av 2 prosent.

Den lave inflasjonen har bidratt til at ESB har senket renten til null og startet et program for kjøp av verdipapirer.

Torsdag er det duket for en ny rentebeslutning, med forventninger om at sentralbanksjef Mario Draghi annonserer nye lettelser i pengepolitikken. Både rentekutt og utvidelse eller forlengelse av verdipapirkjøpsprogrammet er aktuelle tiltak.

Etter de svake inflasjonstallene svekkes euroen mot dollar.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere