NA24.no

Magert for Sevan

Riggselskapet Sevan Marines tjente nesten ikke penger i fjerde kvartal.

Sevan Marines ingeniøravdeling Kanfa arbeidet stort sett med interne oppgaver i fjerde kvartal. Dette, sammen med de første driftskostnadene for oljeproduksjonsplattformen SSP Piranema, bidro til å gi økt underskudd.

NA24 - din næringslivsavis

Sevan hadde driftsinntekter på kun 0,5 millioner dollar i fjerde kvartal, mot 16,5 millioner i i samme periode i 2005. Det ga et driftsunderskudd på 17,6 millioner dollar, mot kun minus 3,4 millioner i fjerde kvartal 2005

Tallene har for øvrig liten interesse da det første er når selskapet flåte av nybygg har kommet på kontrakt at Sevans inntjeningspotensial vil vise seg. Ifølge selskapets presentasjonsmateriale så har Sevan 15 mulig prosjekter hvor det føres samtaler som kan ende i eventuelle nye enheter og kontrakter.

Sevans ordrebok lyder nå på 2,3 milliarder dollar, og inkludert opsjoner kan verdien av kontraktene hittil oppnådd ende på 3,6 milliarder dollar. De første inntektene fra riggene er ventet i andre kvartal når SSP Piranema går på kontrakt for brasilianske Petrobras.

Sevan meldt for øvrig i forbindelse med tallene i dag at selskapet har fått en intensjonsavtale for den tredje produksjonsenheten som er bestilt på spekulasjon.

Byggingen av selskapets enheter går nå på skinner etter problemene og kostnadsoverskridelsene i forbindelse med SSP Piranema. Prislappen på Piranema har forøvrig økt med 45 millioner dollar i forhold til tidligere anslag. Det gir en total pris på Piranema på 265 millioner dollar inkludert finanskostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere