NA24.no

Magisk oljepris

Sist oppdatert:
Oljeprisen nærmer seg 100 dollar fatet med stormskritt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den siste tiden har oljeprisen steget til himmels og mandag var intet unntak. På råvarebørsen i USA steg oljeprisen til ny rekord etter at produksjonen i Mexico ble redusert i kombinasjon med rekordsvak dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Det statlig eide meksikanske oljeselskapet Petroleos Mexicanos (Pemex) melder at de har kuttet en femtedel av produksjonen sin, rundt 600.000 daglige fat, ettersom en tropisk storm sveiper gjennom Mexico-golfen.

På vei mot 100
- Et så kraftig kutt av Pemex er dårlig for markedet fordi de er en så viktig leverandør til USA, sier Addison Armstrong hos TFS Energy, ifølge Bloomberg.

For første gang noensinne har oljen blitt notert til over 93 dollar fatet. På Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i desember, 93,53 dollar. Dette er en oppgang på 1,8 prosent og tidenes toppnotering ble satt i løpet av sesjonen med 93,80 dollar.

Nordsjøoljen steg med 1,7 prosent til 90,22 dollar fatet på råvarebørsen i London.

Styreleder i Cambridge Energy Research Associates Daniel Yergin melder, ifølge Bloomberg, at oljeprisen kun er en eller to hendelser fra å nå 100 dollar fatet.

Svak dollar
I tillegg er dollaren nå rekordlav målt mot euroen. Dollarfallet kommer som følge av spekulasjoner om at den amerikanske sentralbanken vil kutte den viktigste styringsrenten på rentemøtet 31. oktober. En svakere dollar reduserer prisene aktører med andre og sterkere valutaer må ut med.

Les mer: Dollaren raser videre

Oljen har steget med 53 prosent så langt i år, det tilsvarer 40 prosent målt i euro, 45 prosent i britiske pund og 47 prosent i japanske yen.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere