NA24.no

Magrere fra Carnegie

Sist oppdatert:
Nordisk meglerkjempe merker finansuroen.

Meglerhuset Carnegie fikk et resultat før skatt på 181 millioner svenske kroner i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Lavere enn ventet
Det er 30 prosent lavere enn analytikernes forventinger på 249 millioner kroner, ifølge en undersøkelse gjennomført av SME Direkt, skriver di.se.

Driftsinntektene endte på 918 millioner kroner fra 819 millioner kroner i samme fjorårsperidoe. Analytikerne ventet en omsetning på 1.044 millioner kroner.

Driftsresultat før bonus endte på 327 millioner kroner, mot 364 millioner kroner i fjor. Analytikerne ventet 489 millioner kroner.

- Påvirkes av turbulensen
- Det første kvartalet er karakterisert av volatile markeder og store nedskrivninger i den finansielle sektoren. Vi kan i dag ikke se de langsiktige konsekvensene av dette, men vi har begynt å se en oppbremsing av den økonimiske aktviteten i noen regioner og sektorer. Selv om Carnegie ikke er direkte eksponert mot subprime eller lignende instrument påvirkes vi av turbulensen gjennom den generelt lavere aktiviteten på børsene og først og fremst emisjonsmarkedet, skriver Anders Onarheim i en kommentar til regnskapet.

Han legger til at framtiden for Carnegie ser – markedsutviklingen til tross – positiv ut.

Ny konsernsjef
26. april tar Mikael Ericson over konsernsjefstillingen etter Anders Onarheim. Nordmannen ble konstituert konsernsjef etter at det svenske kredittilsynet, Finansinspektionen, i oktober i fjor krevde at Stig Vilhelmson gikk av som adm. direktør for meglerhuset.

Samtidig med at de ila meglerhuset en kjempebot krevde tilsynet at hele styret ble skiftet ut i en av de største skandalene i svensk børshistorie. Den norske Carnegie-sjefen tok da midlertidig over roret for hele Norden.

Onarheim kommer nå til å ha ansvaret for investeringsbank-delen av Carnegie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere