NA24.no

Main Street senker Wall Street

Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten sender mørke skygger over Wall Street.

De amerikanske aksjefuturene pekte opp etter at sysselsettingsrapporten fra USA ikke var fullt så dårlig som mange hadde fryktet, men da handelen først startet pekte pilene nedover.

NA24 - din næringslivsavis

I 2008 forsvant 2,6 millioner stillinger fra lønningslistene i USA. Bare den siste måneden av fjoråret ble det 524.000 færre sysselsatte. Samtidig øker ledigheten i verdens største økonomi til 7,2 prosent. Det er det høyeste nivået siden siste år i andre verdenskrig.

For november ble sysselsetting revidert til minus 584.000 fra 533.000 som opprinnelig ble meldt. Ledigheten ble også justert til 6,8 prosent fra november.

Les mer: Ledighetssjokk i USA

Dette er med på å senke børsene i USA fredags ettermiddag. Dow Jones faller 1,5 prosent, Nasdaq 2,2 prosent og S&P 500 faller 1,7 prosent etter at børsene har vært åpen for handel i 25 minutter.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Investorene frykter nå at ledigheten gir signaler om at den globale resesjonen er i ferd med å forverre seg.

Oslo Børs reagerte også momentant på nyheten. Hovedindeksen skjøt i været og steg rundt 2 prosent etter å ligge flatt i forkant av rapporten. Imidlertid dras også Oslo ned av fallende kurser i USA, og nå sliter børsen med å holder seg på plussiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere