*Nettavisen* Økonomi.

Main Street senker Wall Street

Arbeidsledigheten sender mørke skygger over Wall Street.

09.01.09 15:57

De amerikanske aksjefuturene pekte opp etter at sysselsettingsrapporten fra USA ikke var fullt så dårlig som mange hadde fryktet, men da handelen først startet pekte pilene nedover.

NA24 - din næringslivsavis

I 2008 forsvant 2,6 millioner stillinger fra lønningslistene i USA. Bare den siste måneden av fjoråret ble det 524.000 færre sysselsatte. Samtidig øker ledigheten i verdens største økonomi til 7,2 prosent. Det er det høyeste nivået siden siste år i andre verdenskrig.

For november ble sysselsetting revidert til minus 584.000 fra 533.000 som opprinnelig ble meldt. Ledigheten ble også justert til 6,8 prosent fra november.

Les mer: Ledighetssjokk i USA

Dette er med på å senke børsene i USA fredags ettermiddag. Dow Jones faller 1,5 prosent, Nasdaq 2,2 prosent og S&P 500 faller 1,7 prosent etter at børsene har vært åpen for handel i 25 minutter.

Følg utviklingen på Wall Street her.

Investorene frykter nå at ledigheten gir signaler om at den globale resesjonen er i ferd med å forverre seg.

Oslo Børs reagerte også momentant på nyheten. Hovedindeksen skjøt i været og steg rundt 2 prosent etter å ligge flatt i forkant av rapporten. Imidlertid dras også Oslo ned av fallende kurser i USA, og nå sliter børsen med å holder seg på plussiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag