NA24.no

Makrotall stopper rallyet

Sist oppdatert:
Wall Street åpner flatt.

Etter at indeksene åpnet med en liten nedgang, er det stort sett flatt på Wall Street. Nasdaq Composite-indeksen er ned 0,01 prosent til 2.701,38poeng, Dow Industrial stiger 0,04 prosent til 13.866,85 poeng og S&P 500 indeksen begynner opp 0,03 prosent til 1.548,12poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Børsen trekkes ned av skuffende makrotall. Før børsstart er det kommet tall fra amerikansk detaljhandel. Det meldes om fallende handel og økende importpriser. I beste fall kan dette tolkes rentedempende, men tallene er så svake at det kjølner rallyet vi har sett de siste dagene.

Torsdag var det børsfest på Wall Street på gode Wall Mart tall, og oppkjøpsfeber i forbindelse med aluminiumsgiganten Alcan. Nå ser det ut til å bli en liten rekyl.

Alcoa, en annen aluminiumsgigant og komponent på den prestisjetunge Dow Jones-indeksen, ble overbydd av gruveselskapet Rio Tinto i sitt oppkjøpsforsøk på Alcan. Etter børsen stengte i USA torsdag sa Alcoa at de trekker budet på Alcan, og ikke vil overby Rio. Investorer virker lettet over at selskapet ikke vil bruke så mye penger, og sender aksjen opp 3,78 prosent til 47 dollar.

General Electric, et Amerikas aller største selskaper, kom nettopp med resultat fra andre kvartal. Resultatet bedret seg med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, i tråd med analytikernes forventninger. Aksjen stiger 2,15 prosent til 39,84 dollar.

I den grad USA følger utviklingen i Europa, kan investorer med glede se at DAX-indeksen i Tyskland når rekordnivåer for første gang siden år 2000.

- Kan vi fortsette momentumet vi startet i går? Det kommer til å kreve betydelig godt nytt, sa Art Hogan, markedsstrateg hos Jefferies & Co, til Marketwatch.

- Mulige momentumbyggere inkluderer gode resultattall fra amerikanske bedrifter, å få oljeprisen under 73 dollar fatet, eller tiårige statsobligasjoner ut av skummelt territorium, forteller Hogan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere