Gå til sidens hovedinnhold

Malaysisk multimilliardsatsing

Malaysia planlegger å investere nesten 700 milliarder kroner i landets største prosjekt noensinne.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Malaysia har bestemt seg for å styrke landets sydligste stat betraktelig, for å ta opp konkurransen med den vellykkede naboen Singapore.

NA24 - din næringslivsavis

Satsningen de neste 20 årene skal være på utrolige 105 milliarder dollar, ifølge The Brunei Times.

Businessmetropol
Målet er å få bygd opp området rundt, landets nest største by, Johor, til å bli et businessenter i verdensklasse, slik at utenlandske investorer vil komme på banen.

Området er i dag kjent for en høy andel kriminalitet og stor fattigdom, men målet er at dette nå skal bli en asiatisk metropol.

Det er ventet at prosjektet vil koste 13 milliarder dollar de første fem årene. Disse pengene skal i prinsippet benyttes til å bygge ut regionens infrastruktur. Området det er snakk om er tre ganger så stort som Singapore, ifølge Taipei Times.

Styrke veksten
- Vår vision er å gjøre sørlige Johor til en ny internasjonal adresse for business, investeringer, fritid og kultur, sa Malaysias statsminister Abdullah Ahman Badawi, når han fremla planene, ifølge Taipei times.

Målet er at prosjektet skal få regionens økonomiske vekst til å vokse med mellom syv or åtte prosent årlig de neste 20 årene. Det er også ventet at det vil bli skapt 800.000 nye jobber i perioden frem til 2025.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året