NA24.no

Malte strek i regningen

Sist oppdatert:
Politiet mener malerselskap førte fiktive fakturaer for 35 millioner kroner. Nå er de på frifot.

Ledelsen i Malerservice Norge er mistenkt for å ha bokført fiktive fakturaer for rundt 35 millioner kroner fra underleverandører i sine regnskaper.

NA24 - din næringslivsavis

Malte ned regnskapet
Dette skal de ifølge politiet ha gjort ved blant annet å føre rundt 35 millioner kroner lavere inntekter i regnskapene enn det som var de faktiske inntektene. Dette har ført til at selskapet har betalt for lite skatt og merverdiavgift.

Mens skatteunndragelsesbeløpet ligger på rundt 10-12 millioner kroner, skal merverdiavgiftsbedrageriet ligge på rundt 12 millioner kroner.

Forholdene gjelder for regnskapsårene 2005, 2006 og halvparten av 2007.

- Vi dette beløpet bli større?

- Det er vanskelig å si om siktelsen vil endre seg. Det vil bokettersynet vise. Men jeg kan ikke utelukke av summen både kan bli høyere og lavere etter hvert som etterforskningen pågår, sier politiadvokat Bjørn Holmsen til NA24.

Sluppet fri
Ni av de ti siktede som ble pågrepet i politiets aksjon tirsdag er nå ferdig avhørt og sluppet fri. Den siste siktede var på reise utenlands da politiet slo til, men meldte seg frivillig for politiet i går. Også han er sluppet fri etter lange avhør.

Les også: Hovedmannen er i Albania

- Alle siktede i saken er nå avhørt og sluppet fri, sier Holmsen.

Store beslag
Da politiet gjennomførte aksjonen tirsdag ble det foretatt store beslag. Alt fra regnskaper, bilag og korrespondanse mellom de siktede vil nå bli nøye gjennomgått.

- Vi har vel beslaglagt rundt 100 pappesker med papirer og lignende. Datamaskiner og telefoner er nå kopiert og leverte tilbake. Nå begynner jobben med å analysere alle bevisene vi sitter med, sier Holmsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere