*Nettavisen* Økonomi.

Mamma Vollvik rikere enn Idar

- Æ ba nu han Idar om å spar, sa investorens mor.

15.10.08 13:42

Etter to år investoren Idar Vollvik har definert som hyggelige, men dyre, har nå moren Gerd Vollvik både høyere inntekt og formue enn sønnen.

NA24 - din næringslivsavis

Idar Vollvik står nemlig oppført uten både formue og inntekt, mens moren Gerd kan skilte med en inntekt på drøyt 80.000 og en formue på knappe 200.000 kroner.

Søk i skattelistene her

Det kan dermed tyde på at mamma har fulgt det rådet hun selv har gitt til sønnen:

- Æ ba nu han Idar om å spar, uttalte Gerd Vollvik til Adresseavisen i forrige uke.

Påspandert reiser
I det samme intervjuet sier moren at hun har takket nei til å få penger fra sønnen - med unntak av at han har spandert på henne reiser.

– Idar sa jo støtt til meg at jeg måtte si fra om det var noe jeg trengte. Men en trenger ikke mye. Jeg har fått ta del i mye sammen med familien hans. Jeg er ikke så fin på det, men Idar har aldri skjemtes av mora si. Han har vel bare sørget for å kle meg opp noen ganger, uttalte Gerd Vollvik til Adressa.

Satser på nytt
Vollvik har imidlertid flere selskaper og eiendommer som ikke nødvendigvis vises i skatteligningen, og den reelle formuen hans kan dermed like fullt være høyere enn morens.

Han har blant annet uttrykt at han skal begynne å jobbe igjen, og mener at det er slutt på tiden med aksjetrading.

- Jeg begynner å jobbe igjen

Gjentar suksessen?
I intervjuer med NA24 har han uttrykt ønske om å begynne å jobbe innen telekom igjen, og kanskje kunne gjenta suksessen han hadde med Chess.

Vollvik: - Skal utnytte finanskrisen

Suksessen med Chess er også temaet i en bok om Vollvik som etter planen kommer ut i løpet av høsten. Her forteller Vollvik om hvordan han opplevde oppturen - og nedturen - med Chess.

- Jeg var en villmann

Medforfatterne Trond Blindheim og Trond Albert Skjelbred tar i boken for seg hvordan Vollvik vokste fra å være en gutt fra et lite sted i Trøndelag til å bli Norges mest beundrede næringslivsleder, og hva dette har gjort med ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag