NA24.no

Mandag Morgen med voksesmerter

Sist oppdatert:
Måtte bli tilført ekstra penger etter smell i fjor.

Ukesbrevet og tankesmien Mandag Morgen slet med økonomien i 2008, selv om omsetningen løftet seg kraftig. I 2008 omsatte selskapet for 15,6 millioner kroner, mot 11,5 millioner kroner året før. Men kostnadene steg kraftig.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Driftskostnadene beløp seg i fjor til 17,6 millioner kroner, en kraftig økning fra året før da selskapet hadde kostnader knyttet til driften på 11,4 millioner kroner. Hovedsakelig var det lønnskostnaden som steg kraftig.

I 2007 brukte selskapet 6,6 millioner på lønninger. Året etter utgjorde lønningene 9,3 millioner kroner.

Som en følge av dette endte resultatet med et underskudd på 2 millioner kroner for 2008, mot et lite overskudd på 109.944 kroner året før.

Med negativ egenkapital måtte selskapet hente penger i en emisjon.

- Det er i løpet av vinteren 2009 arbeidet med å gjennomføre en emisjon i selskapet med en styrking av egenkapitalen på over 5 millioner kroner inkludert en kontantandel på 3 millioner kroner, skriver styret i årsberetningen og tillegger at emisjonen i skrivende stund er overtegnet.

Det er også gjennomført en rekke kostnadskutt, og budsjettet for 2009 er gjort opp uten underskudd, melder selskapet.

Terje Osmundsen var frem til januar i år leder av Mandag Morgen, men har nå trukket seg tilbake. Tidligere i år meldte tidligere Dagens Næringsliv-redaktør og TV2-sjef, Kåre Valebrokk, seg som redaksjonell leder for ukebrevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere