*Nettavisen* Økonomi.

Mandag Morgen med voksesmerter

Måtte bli tilført ekstra penger etter smell i fjor.

15.07.09 15:51

Ukesbrevet og tankesmien Mandag Morgen slet med økonomien i 2008, selv om omsetningen løftet seg kraftig. I 2008 omsatte selskapet for 15,6 millioner kroner, mot 11,5 millioner kroner året før. Men kostnadene steg kraftig.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Driftskostnadene beløp seg i fjor til 17,6 millioner kroner, en kraftig økning fra året før da selskapet hadde kostnader knyttet til driften på 11,4 millioner kroner. Hovedsakelig var det lønnskostnaden som steg kraftig.

I 2007 brukte selskapet 6,6 millioner på lønninger. Året etter utgjorde lønningene 9,3 millioner kroner.

Som en følge av dette endte resultatet med et underskudd på 2 millioner kroner for 2008, mot et lite overskudd på 109.944 kroner året før.

Med negativ egenkapital måtte selskapet hente penger i en emisjon.

- Det er i løpet av vinteren 2009 arbeidet med å gjennomføre en emisjon i selskapet med en styrking av egenkapitalen på over 5 millioner kroner inkludert en kontantandel på 3 millioner kroner, skriver styret i årsberetningen og tillegger at emisjonen i skrivende stund er overtegnet.

Det er også gjennomført en rekke kostnadskutt, og budsjettet for 2009 er gjort opp uten underskudd, melder selskapet.

Terje Osmundsen var frem til januar i år leder av Mandag Morgen, men har nå trukket seg tilbake. Tidligere i år meldte tidligere Dagens Næringsliv-redaktør og TV2-sjef, Kåre Valebrokk, seg som redaksjonell leder for ukebrevet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag