NA24.no

Mangler 460 kvinner

Sist oppdatert:
Selskapene klarer ikke skaffe nok kvinner til styrene. - Mange kvinner har nødvendig erfaring, sier styreleder Jørgen Tømmerås.

140 kvinner har kommet til, med fortsatt mangler over 60 prosent av selskapene nok kvinner i styrene.

NA24 - din næringslivsavis

38 prosent av de private selskapene oppfyller kravet til kjønnsrepresentasjon i styret, det er dobbelt så mange som for ett år siden. Blant de offentlig eide selskapene oppfyller 84 prosent kravet, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Nesten ingen styreledere
Loven om kjønnsrepresentasjon i offentlige og private selskap (ASA) trådde i kraft for et år siden. 1. januar var det registrert 525 aktive ASA i Brønnøysundregistrene. 193 av disse, 38 prosent, tilfredsstiller kravet. For ett år siden var det bare 17,5 prosent som gjorde det.

Tre av fire styrerepresentanter er menn, og det mangler fortsatt 460 kvinner for å oppfylle kravet om kjønnsrepresentasjon. For ett år siden manglet det 600 kvinner.

148 allmennaksjeselskap har per 1. januar i år ingen kvinner i styret, og bare 3 prosent av styrelederne er kvinner.

42 prosent
Gjensidige Forsikring fikk torsdag Landbrukssamvirkets likestillingspris for sitt arbeid med å øke kvinneandelen i styrer og utvalg. Gjensidige har nå 42 prosent kvinner i styret.

- Vi har i lang tid vært veldig bevisst på at vi vil ha en god balanse i våre styrer. Det gjelder både de ansatte og eierne, sier styreleder Jørgen Tømmerås i Gjensidige Forsikring til Newswire.

Tømmerås mener at det ikke er vanskelig å rekruttere dyktige kvinner til styret. Nesten halvparten av de eiervalgte i representantskapet er nå kvinner. I 2003 var kjønnsfordelingen svært skjev med bare 18 prosent kvinner.

- Mange kvinner har hatt tunge roller i norsk næringsliv og har dermed den nødvendige erfaringen som trengs for å sitte i et styre, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere