NA24.no

Mangler 9,5 milliarder - blånekter skyld

(Reuters)
Sist oppdatert:
Finansskandale i USA blir bare verre og verre.

Situasjonen for sjefen i MF Global, som gikk konkurs i fjor høst, blir stadig mørkere. Jon Corzine skal nemlig bare dager før konkursen ha instruert om at 200 millioner dollar skulle overføres fra klientkontoer, og brukes til å dekke meglerhusets egne overtrukkede konto hos JPMorgan Chase.

- Spesifiserte aldri hvilken konto
Derimot er det ennå ikke kjent om kontoen inneholdt både klientenes og firmaets penger, eller kun klientenes. Dette skal under granskningen ha kommet fram i en intern e-post datert 28. oktober 2011, skriver Business Standard.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Talsmann Steven Goldberg sier i en uttalelse at Corzine aldri ga instruks om å misbruke kundenes midler.

- Han spesifiserte aldri hvilken konto som skulle benyttes til å dekke den overtrukkede kontoen, og det var ikke meningen at kundenes penger skulle brukes til dette. Han ble heller ikke informert om at kundenes midler hadde blitt brukt til dette formålet, sier Goldberg.

Nordmenn rammet
Det beregnes at omkring 1,6 milliarder dollar - eller over 9,5 milliarder norske kroner - mangler for å få betalt tilbake alle kundenes. Corzine har tidligere uttalt at han simpelthen ikke vet hvor pengene har blitt av, fordi han ikke hadde noe med den daglige driften av selskapet å gjøre.

I forrige uke kunne NA24 avsløre at en rekke nordmenn, blant dem finansmannen Christen Sveaas, er blant de som er rammet av konkursen.

Jon Corzine er tidligere sjef i Goldman Sachs, guvernør i New Jersey og senator.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere