Gå til sidens hovedinnhold

Mangler fortsatt kvinner

Ett av fem ASA-selskaper har fortsatt bare menn i styret.

I slutten av forrige uke var det 90 av 499 ASA-selskaper som ikke hadde noen kvinner i sine styrer, viser en beregning utført av Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Beregningen viser at allmennaksjeselskapene (ASA) utsetter i det lengste å få kvinnene inn i sin styrer. Ni børsnoterte selskaper har fortsatt ikke kvinner på sin styreliste, og dårligst an ligger rigg- og offshoreselskaper, ifølge avisen.

- Det har vært overraskende få endringer i de siste tre månedene. Av de 102 selskapene som i juli ikke hadde noen kvinner med i styret er det bare 17 som har fått inn minst en kvinne, sier Marit Hoel, som leder Center for Corporate Diversity til avisen.

I november 2003 ble det bestemt at i alle allmenne aksjeselskaper skal hvert kjønn være representert i styrene, med minst 40 prosent av styremedlemmene. I januar 2006 ble reglene om kjønnskvotering iverksatt fordi selskapene ikke greide å innfri kravet frivillig. Hvis ikke kvinnene er på plass innen inngangen til 2008 trues selskapene som ikke har oppfylt kravene med tvangsoppløsning.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året