Gå til sidens hovedinnhold

Mannegruppa Ottar gir pengene til Fattighuset i Oslo

Mannegruppa Ottars juleinnsamling har fått en mottaker. Etter at Radiumhospitalets legater mandag sa nei til å ta imot pengegaven, har Facebook-gruppa henvendt seg til Fattighuset i Oslo.

Fattighuset takker ja.

- Vi er alltid interesserte i donasjoner. Vi forsøker å heve oss over politikk og andre temaer som er betente. Dette er for å kunne hjelpe så mange som mulig. Selv om vi ikke liker saken slik den var fremlagt, så takker vi ja til alle som vil gi. Vi er en frivillig organisasjon som er avhengig av donasjoner for å kunne hjelpe fattige og andre trengende i Oslo, sier Joakim Fjeldstad ved Fattighuset til Nettavisen.

Fattighuset har ukentlig besøk av 1800 personer, som får hjelp med blant annet mat.

Erikssen fortalte Nettavisen mandag at Facebook-gruppas medlemmer så langt har samlet inn rundt 50.000 kroner.

- I Norge er det tydeligvis viktigere å bekjempe dårlig humor enn å hjelpe de som trenger det mest, sa han da Radiumhospitalets legater takket nei.

LES mer: Radiumhospitalets legater takker nei til penger fra Mannegruppa Ottar

Behov

Fjeldstad sier det ikke er vanlig at de får såpass store summer.

- Vi får litt mer donasjoner rundt jul, men det er litt opp og ned hva som gis, folk gir etter evne. Banker og andre større bedrifter som donerer større summer, men dette er ikke vanlig.

Hvordan pengene vil bli brukt, er ennå ikke kjent.

Pengene kommer såpass sent nå, at det blir gjort noe med dem på nyåret. Men giverne kan øremerke midlene, om de skal brukes på tannleger eller barnefamilier og lignende. Ellers brukes de det der vi har behov, sier Fjeldstad.

Erikssen selv er glad for at Fattighuset vil ha pengene.

- Da ble det en lykkelig slutt likevel ser det ut som.

Noe av pengen skal også gå til Max (15). Mannegruppa har også tidligere samlet inn penger til 15-åringen. Han får behandling i Polen for sin krefttype. Behandlingen er svært dyr, og i høst samlet facebook-gruppa inn 100.000 i løpet av få dager.

- En liten sum av det som blir dratt inn vil også bli gitt som julegave til Max (15) som lider av en sjelden hjernesvulst og har det meget tøft denne jule, sier Erikssen.

Takket nei

Radiumhospitalets legater takket nei på grunn av noen av Facebook-gruppas tidligere medlemmers oppførsel.

- Siden det er for mye uklarhet om hva denne oppryddingen har ført til, så ønsker vi ikke å motta gaven på nåværende tidspunkt, skriver RH legater i en pressemelding.

Dette er ikke første gang Mannegruppa Ottar samler inn penger til kreftsaken. I høst samlet de inn over 200.000 til Barnekreftforeningen, men etter Barnekreftforeningen ble gjort oppmerksom på de innleggene som hadde florert inne på Mannegruppa Ottar, nektet de å ta imot pengene.

Blokkert tusenvis

Etter mediestormen tidligere i høst har Mannegruppa Ottar innført nye regler. I reglementet står det blant annet «ingen pedofili, ingen pornografi, ingen bilder av lik og avføring».

- Vi har nulltoleranse for mobbing, hetsing og uthenging av enkeltpersoner. Vi har blokkert flere tusen brukere, så dette tar vi på alvor. Men på internett er det alltid noen som mobber andre, og noen ganger blir kommentarene liggende litt før vi rekker å fjerne det. Men med én gang vi ser det så kastes vedkommende ut og innlegget slettes, uttalte Erikssen før helgen.

Erikssen sier at det fortsatt er lov med det de selv omtaler som «upolitisk korrekt humor, med andre ord vitser du ikke hadde turt å legge på din egen facebook-vegg».

- Det er mest humor inne på gruppa nå, og litt pupper og lår. Innholdet varierer veldig, men det er mye manneting, rett og slett, avslutter Erikssen.

LES også saken fra nyåret i år: Matkrise hos Fattighuset

Kommentarer til denne saken