Gå til sidens hovedinnhold

Mannegruppa Ottar har blokkert tusenvis av medlemmer

Nå samler de inn penger til Radiumhospitalets Legater.

Det stormet rundt den lukkede Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar tidligere i høst, etter det ble kjent at flere unge jenter ble hetset på gruppen og at det ble vitset om pedofili og voldtekt.

LES: Sophie Elise: - Fikk råd fra politiet om å fjerne blogginnlegg om Mannegruppa Ottar for min egen sikkerhet

Tusenvis av medlemmer forlot gruppen i rekordfart. Nå, to måneder senere, er medlemstallet derimot høyere enn noensinne, med over 40.700 medlemmer.

Gruppen har nå startet en innsamlingsaksjon, der pengene skal gå til Radiumhospitalets Legater, som yter økonomisk støtte til kreftforskning.

- Jeg tror kreftsaken er noe veldig mange i gruppa brenner sterkt for. Da vi bestemte oss for å ha en innsamlingsaksjon hadde vi flere alternativ som vi stemte på, og Radiumhospitalets Legater vant overlegent, sier Kay Erikssen, administrator i gruppen.

Ikke bekreftet at pengene tas imot

Dette er ikke første gang Mannegruppa Ottar samler inn penger til kreftsaken. I høst samlet de inn over 200.000 til Barnekreftforeningen, men etter Barnekreftforeningen ble gjort

oppmerksom på de innleggene som hadde florert inne på Mannegruppa Ottar, nektet de å ta imot pengene.

Pengene ble derfor sendt tilbake til de som hadde donert.

- Har dere fått bekreftet av Radiumhospitalets Legater at de tar imot pengene?

- Nei, men vi har vært i samtale med dem tidligere i dag, og de virket positive. Men han som har ansvar for akkurat dette er på ferie, så vi har ikke fått endelig svar. Men vi har tjuvstartet litt med innsamlingen nå, jeg tror ikke vi vil få en repetisjon av det som skjedde sist, sier Erikssen.

Nettavisen har vært i kontakt med Radiumhospitalets Legater, men har så langt ikke fått svar.

LES OGSÅ: Far til kreftsyk sønn: - Jeg er sjokkert over at Barnekreftforeningen avslo Mannegruppa Ottars donasjon

- Handler ikke om vårt rykte

Etter den negative medieomtalen tidligere i høst, har Mannegruppa Ottar ryddet opp, forteller Erikssen. Totalt 16 administratorer jobber nå for å holde gruppen fri for hets, mobbing og upassende innhold.

- Noen vil kanskje tro at dere setter i gang med ny innsamlingsaksjon for å bedre ryktet deres?

- Nei, dette handler egentlig ikke om vårt rykte, vi er jo en lukket gruppe. Vi tenker ikke så mye over hva folk synes om oss, de fleste tenker nok at vi er en gjeng raringer. Men vi ønsker å bruke medlemstallet vårt til noe positivt. Vi er nok Norges største Facebook-gruppe for menn, og vi vil gjerne gjøre en forskjell, sier Erikssen.

LES OGSÅ: Har fått trusler etter å ha blitt navngitt på blogger

Har blokkert tusenvis av medlemmer

Etter mediestormen har Mannegruppa Ottar innført nye regler. I reglementet står det blant annet «ingen pedofili, ingen pornografi, ingen bilder av lik og avføring».

- Vi har nulltoleranse for mobbing, hetsing og uthenging av enkeltpersoner. Vi har blokkert flere tusen brukere, så dette tar vi på alvor. Men på internett er det alltid noen som mobber andre, og noen ganger blir kommentarene liggende litt før vi rekker å fjerne det. Men med én gang vi ser det så kastes vedkommende ut og innlegget slettes.

Erikssen sier at det fortsatt er lov med det de selv omtaler som «upolitisk korrekt humor, med andre ord vitser du ikke hadde turt å legge på din egen facebook-vegg».

- Det er mest humor inne på gruppa nå, og litt pupper og lår. Innholdet varierer veldig, men det er mye manneting, rett og slett, avslutter Erikssen.

Les også

Mannegruppa Ottar: Har fått trusler etter å ha blitt navngitt på blogger

Les også

«Nei til Mannegruppa Ottar» har samlet inn 80.000 kroner til Barnekreftforeningen på et døgn

Kommentarer til denne saken