*Nettavisen* Økonomi.

Marché legger ned alle restaurantene i Norge

LEGGER NED: Restaurantkjeden Marché legger ned sine ti restauranter i Norge dette året. Foto: Lars Johnsen (Drammens Tidende)

Har prøvd i ti år å gå i pluss, uten å ha lyktes.

Restaurantkjeden trekker seg ut av Norge etter å ha prøvd i over ti år, men ikke fått det til å gå i pluss, skriver Drammens Tidende.

Ifølge kjedens regnskap har de tapt penger åtte år på rad. Marché hadde et samlet underskudd på over hundre millioner kroner i perioden 2009-2016. Derfor trekker de seg nå ut av det norske markedet.

Ti restauranter legges ned

– Vi beklager at vi nå planlegger å trekke oss ut av det norske markedet. De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt; derfor har vi ikke hatt økonomisk suksess, selv etter ti års tilstedeværelse på markedet gjennom våre filialer ved de norske motorveiene, sier Hermann Ircher, daglig leder i Marché International.

Marche har ti restauranter i Norge. På Kjellstad i Lier, Holmestrand, Vestby, Solli, Lillehammer, Kløfta, Skjetten, Espa og to på Rygge.

Ansatte ved de aktuelle restaurantene er informert om situasjonen.

Slutt i høst

For øyeblikket er Marché International, i tråd med norsk lovgivning, i samtaler med representanter for arbeidstakerne.

Marché opplyser at de har til hensikt å drive de fleste restaurantene til utgangen av september 2018.

Marché eier ikke eiendommene hvor de har restauranter. De håper derfor at utleierne vil forsøke å trekke til seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene.

Marché International har fortsatt virksomheter i Tyskland, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Singapore og Canada, og har samlet sett et positivt resultat.

Les flere saker fra Buskerud på dt.no!

Har du sett denne?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.