NA24.no

Maretimt forskningssenter på BI

Sist oppdatert:
Torger Reve mønstrer på maritim professorstol ved Handelshøyskolen BI.

Les NA24 på mobil

Professor Torger Reve går inn i Skibsreder Tom Wilhelmsens stiftelses professorat ved Handelshøyskolen BI, og får i oppdrag å bygge opp et forskningssenter som skal studere internasjonal konkurranseevne i den maritime næringen.

NA24 - din næringslivsavis

Torger Reve som er professor i strategi og internasjonal konkurranseevne ved BI, mønstrer nå på i den nyopprettede maritime professorstolen for en periode på to år.

- Den maritime næringen er et interessant laboratorium for å studere strategi og internasjonal konkurranseevne i kompetansebasert næringsliv. Bransjen er global, konkurranseutsatt og mobil i sin natur. Næringen må ha et hjem, men valget av lokalisering er kunnskapsbasert, ikke naturbasert, sier Torger Reve i en melding onsdag.

Torger Reve har gjennomført studier av klynger i norsk næringsliv etter Harvard-professoren Michael Porters modeller, og her har den maritime næringen kommet godt ut, både i 1992 og i 2002-studien.

BIs maritime professor går nå i gang med å etablere Centre for Maritime Competitiveness ved BI. Senteret får faglig ansvar for forskning og undervisning innenfor shipping og den maritime næringen, og vil spesielt se på næringens internasjonale konkurranseevne.

Tom Wilhelmsens stiftelse bidrar med 6 millioner kroner til grunnforskning om den maritime næringen ved Centre for Maritime Competitiveness ved Handelshøyskolen BI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere