Marginfall for Goodtech

Foto: Scanpix (SCANPIX)

Goodtech har vekst, men marginene har falt.

Det er status i regnskapene til Goodtech etter tredje kvartal. Så langt i år har Goodtech klart å øke omsetningen i forhold til de ni første månedene i fjor, men marginene er lavere både for hele perioden og for tredje kvartal isolert.

I tredje kvartal omsatte Goodtech vann- og avløpsløsninger for 128,2 millioner kroner, opp fra 121,3 millioner kroner i samme periode fjor. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 5,1 millioner kroner, som var 5 millioner svakere enn i samme periode i 2008.

EBITDA-marginen har dermed mer enn halvert fra 8,3 prosent til 4 prosent. Resultatet før skatt er godt over halvert fra 10,1 millioner i tredje kvartal 2008 til 3,6 millioner i årets sensommerkvartal. Marginfallet forklares med både økt konkurranse, samt lavere kapasitetsutnyttelse og påløpte ekstrakostnader på prosjekter.

Ordreinngangen er imidlertid god og selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 202 millioner kroner i ordreboken. Etter kvartalet er det inngått ytterligere en kontrakt verdt 21,7 millioner kroner. Markedet beskrives som fortsatt krevende, men med økende aktivitet.

Styret er imidlertid komfortable med situasjonen og viser til god likviditet. Selskapet vil fortsette ekspansjon gjennom organisk vekst, oppkjøp og teknologiutvikling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.