NA24.no

Marginpress for Pronova

Sist oppdatert:
Pronova BioPharma merket marginpress fra flere hold i første kvartal.

I likhet med de fleste norske eksportbedrifter fikk også Pronova merke den svake dollaren i første kvartal. Dette først e blant annet til at salget viste en vekst på kun 2,8 prosent i norske kroner, mens veksten i lokalevalutaer var underliggende på 8 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene endte på 258,9 millioner kroner i første kvartal, opp fra 251,9 millioner kroner i samme periode i 2007.

NA24-TV:Se presentasjonen her

Driftsresultatet før avskrivninger, EBITA endte på 121,6 millioner kroner som var på linje med første kvartal i fjor. Marginen falt derimot fra 48,2 prosent i fjor til 47 prosent i årets tre første måneder. Selskapet viser i tillegg til dollaren til økning i arbeidsstokken i Norge og kostnader i forbindelse med byggingen av produksjonsanlegget i Kalundborg.

Resulatet før skatt endte på 58,6 millioner kroner, mot 61,4 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet økte fra 68,9 millioner i første kvartal i fjor til 79,9 millioner i år som følge av lavere avskrivninger.

Pronova som produserer og selger omega-3 baserte produkter melder at de i år tar sikte på å produsere omkring 1.200 tonn. I første kvartal var produksjonen på 259 tonn, mens det ble levert 239 tonn. I fjor var tilsvarende tall 213 tonn produsert og 248 ton levert i første kvartal.

Pronova melder forøvrig at byggeprosjektet i Kalundborg går i henhold til plan, det samme gjør arbeidet med andre utviklignsprosjekter.

NA24-TV:Se presentasjonen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere