*Nettavisen* Økonomi.

Mariannes loppiskupp

- Det er gøy når man gjør et skikkelig kupp på loppemarked, sier stortingspolitiker Marianne Aasen Agdestein.

10.12.06 10:51

- Det er uten tvil stolene mine som er favoritten her i huset sier finanspolitiker Marianne Aasen Agdestein til NA24.

Agdestein er storfornøyd med sin rimelige lesekrok hjemme i Asker. Designstolene i 50-tallsstil er et loppemarkedfunn - og Agdesteins egen avkoblingskrok.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er gøy når man gjør et skikkelig kupp på loppemarked. I tillegg blir det jo gjenbruk, og det er bra for miljøet. Vinn-vinn situasjon, sier Agdestein.

Klikk på bildet for å forstørre.

Inspirert av kaffebarene
Lenestolene, som Agdestein er så knyttet til, ble kjøpt på sønnens korps-loppemarked. Etter inspirasjon fra innredningen til kaffebarene, som bruker gamle lenestoler, dro Agdestein på loppis i fjor høst med intensjon om å skaffe seg en liten lesekrok.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg oppdaget den ene stolen og ble gledelig overrasket over prisen - bare 50 kroner. Og det pussige er at på det neste loppemarkedet et halvt år etterpå ramlet jeg over en helt lik stol, sier Agdestein.

Dobbelt pris
Prisen hadde riktignok doblet seg, men det var ingen hindring for Agdestein som fortsatt syntes prisen var latterlig lav.

- Det skal være litt nytt med gammelt, og jeg liker nostalgien og historien rundt gamle møbler. Da har de levd et liv, og samtidig er det gjenbruk som er miljøvennlig. Det er viktig for meg å ha personlighet i hjemmet. Det skal gjenspeile hvem som bor der. Jeg vil jo ikke ha følelsen av å sitte på kafé når jeg er hjemme, sier Agdestein.

Stolene er mosegrønne 1950-tallsstoler med mønster trukket over setene, noe som er et typisk kjennetegn for perioden.

- Bordet imellom er arvegods fra besteforeldre, og dermed har jeg en lesekrok til 150 kroner. Litt av en investering, sier finanspolitikeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.