Gå til sidens hovedinnhold

Marius Borg Høiby (19) har mottatt hatmeldinger etter Finn-annonse

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby, la denne uken ut flere gjenstander til salgs på Finn.no. Det skapte reaksjoner, blant annet fordi han oppga slottet som adresse.

Han fikk også kritikk for å selge en dyr reiseveske – og Borg Høiby har nå også fått hatmailer.

– Folk må besinne seg litt, hva de får seg til å si, og hva de får seg til å sende av rene hatmeldinger til en gutt på 19 år, sier Slottets informasjonssjef, Marianne Hagen, til TV 2.

LES også: - Avskaff hele kongedømmet!

Marius Borg Høiby har postadresse på Slottet, ettersom all post til kongeparet og kronprinsfamilien går dit til gjennomlysning.

Hagen sier Marius fra nå av kommer til å hake av boksen for «skjul adressen».

Kritikk

Kjetil Rolness var raskt ute med sin reaksjon på Høibys bruktsalg på Finn.no.

- Nå, kjære landsmenn, skal vi ikke la vår sjel formørke av misunnelse. Husk at Norge er langstrakt og spredt bebodd, men fremfor alt består av mennesker. Norge er både er unge og gamle, høye og lave, funksjonsfriske og rullestolbrukere, kommenterte Rolness, med tydelige henvisninger til talen som Kong Harald ga på Slottets hagefest 1. september.

Stortingsrepresentant for Venstre, Sveinung Rotevatn, mente det var den «ultimate kombinasjonen av å være opphøyd og folkelig».

- Nettopp slik mange ønsker at kongehuset skal fremstå, folkelig og med et snev av glamour. Men - dette er en av grunnene til at jeg er imot monarkie, sa Rotevatn.

- Folkelig

Trond Blindheim, omdømmeekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania, var derimot positiv til 19-åringens Finn-debut.

- Det er litt gøy at de som tilhører den fornemmelige kongefamilien benytter seg av Slottet som hjemstedsadresse og selger noe på Finn.no. Det i seg selv er like folkelig som at Kongen setter seg på trikken til Holmenkollen for å gå på ski, sa Blindheim.

LES også: Rolness med syrlig kommentar til Marius Borg Høibys veskesalg
OG her: En av Marius Borg Høibys Finn-annonser er fjernet

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken