NA24.no

Markant fall for oljeselskap

USAs nest største oljeselskap opplever markant resultatfall i fjerde kvartal.

Chevron Corp. venter at inntjeninging i fjerde kvartal vil bli klart lavere enn det foregående, på grunn av lavere oljepriser og lavere produksjon.

NA24 - din næringslivsavis

USAs nest største oljeselskap meldte torsdag at selskapets oljeproduksjon i oktober og november var 608.000 fat pr. dat, noe som var ned fra 647.000 i tredje kvartal og 730.000 i fjerde kvartal 2007. Meldingen fikk Chevron-aksjen til å falle 0,8 prosent i etterhandelen på Wall Street. Nå venter investorene på rapporter fra oljekonkurrenter som CanocoPhillips og Marathon Oil for å se hvordan deres utvikling har vært sammenlignet med Chevrons.

Chevron har også en stor nedstrømsvirksomhet, hvor marginene falt markant i fjerde kvartal. Snittprisen for olje var på 59 dollar pr. fat i fjerde kvartal, noe som var klart ned fra rekordprisen på 147 dollar i juli. Detter har ført til at raffineringsvirksomheten har vært langt mindre forutsigbar for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere