NA24.no

Markedet fornøyd med Acergy-guiding

Sist oppdatert:
Aksjekursen stiger etter at selskapet kom med en oppdatering på utsiktene.

Oljeserviceselskapet Acergy gjentar guidingen for innværende år. Til neste år ser de derimot svekkede marginer.

NA24 - din næringslivsavis

For 2009 venter de at driftsinntektene fra videreført virksomhet vil ligge på linje med hva de tidligere har anslått. Selskapet venter at de også vil oppnå et justert driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) som ligger innen for tidligere guiding. Dette betyr at det vil levere under nivået for 2008.

Skatteprosenten for den underliggende driften forventer Acergy skal ligge på 35 prosent og innenfor tidligere guiding.

Kontantbalansen for regnskapsåret 2009 vil havne på 900 millioner dollar etter at driftsinvesteringene (CAPEX) på 180 milloner dollar og utbytte på 40 millioner dollar er trukket fra. Av- og nedskrivningskostnadene er forventet å ligge på 130 millioner dollar for 2009.

Ved utgangen av 2009 ser de at ordreboken vil utgjøre 2,9 milliarder dollar, hvorav 1,6 milliarder dollar gjelder oppdrag for 2010.

For neste år venter de at driftsinntektene fra den videreførte virksomheten vil ligge på linje med utfallet av 2009. Den justerte driftsmarginen før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) fra den videreførte virksomheten vil i 2010 ligge lavere enn den justerte EBITDA-marginen som oppnås i 2009. Dette skyldes skjerpet konkurranse rundt nye anbud og uregelmessig tildeling og utførelse av prosjekter.

Skatteprosenten er forventet å stige i 2010 sammenlignet med 2009, og skyldes en geografisk endring.

Investeringer på vedlikehold vil ligge på 90 millioner dollar for Acergy, og driftsinvesteringene (CAPEX) anslås til 140 millioner dollar. Av- og nedskrivningskostnader er forventet å bli på 140 millioner dollar for 2010.

Aksjekursen i Acergy stiger 3,44 prosent til 84,30 kroner på oppdateringen. Følg aksjen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere