NA24.no

Markedet gir blaffen i Reiten-exit

Sist oppdatert:
Styreleder går av, men det bryr ikke markedet seg om.

Aksjemarkedet har ikke reagert på Eivind Reitens avgjørelse om å trekke seg som styreleder for StatoilHydro. Til det er oljeprisen altfor sterk.

NA24 - din næringslivsavis

StatoilHydro-aksjen er sekundærnotert på New York-børsen, men har ikke hatt store kursutslag torsdag. Like etter at Reitens avgang ble kjent falt aksjen noe under onsdagens sluttkurs, men har hentet seg mesterlig inn igjen. Volumet har ligget noe under snittet de tre siste månedene.

I sluttminuttene handles StatoilHydro for 32,47 dollar eller rundt 176,75 kroner. Det er en oppgang på 0,90 prosent sammenlignet med gårsdagens slutt. Det er godt over hva Norges nye kjempe endte på i Oslo. Her ble det atter en rød dag og aksjen har ikke siden fusjonen mandag endt i pluss. StatoilHydro-aksjen falt moderate 0,14 prosent til 174 kroner i den norske handelen.

I den amerikanske handelen har oljeprisen igjen sneket seg godt over 81 dollar fatet. Onsdagens rapport som viste at bensinlagrene fikk et uventet trekk har fått bensinkontraktene på råvarebørsen i New York til å bevege seg oppover.

- Det er mye nervøsitet om et stramt produktmarked, sier Michael Lynch ved Strategic Energy & Economic Research til Bloomberg News.

Da den ordinære handelen i ved råvarebørsen i New York stengte hadde frontkontrakten på referanseoljen WTI steg med 1,5 prosent til 81,44 dollar fatet.

- Det har vært en rekke raffineriproblemer og orkanhyppigheten har ikke falt de siste par ukene. Jeg tror ikke du vil se prisene bevege seg mye lavere før måneden er over, sier Lynch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere