NA24.no

Markedet holder pusten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det nærmer seg krisepakke-avstemning i USA.

Det amerikanske aksjemarkedet venter i spenning på Senatets behandling av president Barack Obamas krisepakke, men preges av at president Barack Obama i går uttalte at verdens største økonomi står ovenfor en fullstendig krise.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

De amerikanske børsene faller rett etter åpning tirsdag. Industriindeksen Dow Jones er ned 0,58 prosent til 8.221,93 poeng, mens den brede S&P 500 faller 0,70 prosent til 863,79 poeng. Teknologibaserte Nasdaq detter 0,28 prosent til 1.587,12 poeng.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Avstemning
Senatet skal etter planen foreta en avstemming tirsdag om den finanspolitiske stimulansepakken på 838 milliarder dollar.

Finansminister Timothy Geitner skal på sin side legge frem sin nye bankpakke i Senatet. Ifølge notater nyhetsbyrået Bloomberg har fått i hende i forkant av Geithners innlegg tegner USAs finansminister i dag et dystert bilde når han presenterer bankpakken.

- Kritiske deler av vårt finansielle system er ødelagt, sier USAs finansminister.

- Det finansielle systemet jobber mot en bedring i økonomien, og det er denne farlige dynamikken vi må forandre, fortalte Geithner i sin tale, ifølge Bloomberg.

LES MER: Frykter kollaps

- Uten kreditt kan ikke økonomier fortsette å vokse, og akkurat nå er kritiske deler av vårt finansielle system ødelagt.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- Holder pusten
- Markedet holder pusten for en endelig avgjørelse. Selskapene opererer i en vanskelig økonomi og vi vet ikke omfanget av krisen, sier analytiker Richelieu Gestion i KBL i Paris til Bloomberg News.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer på USA-børsene?

GM sparker
Bilkjempen General Motors har på sin side varslet at de venter å redusere bemanningen på verdensbasis med 10.000 i løpet av 2009. 3.400 stillinger forsvinner fra Nord-Amerika innen 1. mai, ifølge GM. I tillegg innføres midlertidige lønnskutt på 10 prosent for administrativt ansatte.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere