NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83

Markedet liker Intels syn

Amerikansk gigant skaper entusiasme.

Resultatsesongen er i gang i USA, og brikkeprodusenten Intel la torsdag kveld frem sine tall etter fjerde kvartal.

I løpet av de tre siste månedene av 2009 fikk selskapet et overskudd på 2,3 milliarder dollar. Det tilsvarer et resultat 40 cent per aksje, og er en klar forbedring fra 234 millioner dollar eller 4 cent per aksje i samme kvartal året før.

Det justerte resultatet viser et overskudd på 55 cent per aksje i fjerde kvartal 2009.

Omsetningen steg til 10,6 milliarder dollar i fjerde kvartal 2009 fra 8,2 milliarder dollar i fjerde kvartal 2008.

Analytikerne hadde på forhånd ventet et resultat på 30 cent per aksje fra en omsetning på 10,2 milliarder dollar, viser estimater innhentet av Thomson Reuters.

Det er ikke bare for fjerde kvartal selskapet overrasker positivt. De melder også at første kvartal 2010 vil bli sterkt.

– Vi har hatt et enestående kvartal og går inn i 2010 med en veldig sterk posisjon, kommenterer konsernsjef Paul Otellini i Intel.

Selskapet opplever en sterk etterspørsel og det er særlig en oppgang i interessen for bærbare maskiner som trekker opp. Blant annet skal helligdagssesongen med julemåneden desember vært god for selskapet.

I første kvartal i 2010 venter selskapet å få en omsetning på 9,7 milliarder dollar, men et slingringsmonn på pluss/minus 400 millioner dollar. Analytikerne venter i denne perioden en omsetning på 9,35 milliarder dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere