*Nettavisen* Økonomi.

Markedet trosset oljesjokk

USA-børsene satte inn en sluttspurt som endte med ny rekord for Dow Jones fredag, tross sjokkoppgang i oljeprisen. Men IT-sektoren var trist.

21.04.06 22:21

HOUSTON (NA24): Fredagens handel på USA-børsene begynte positivt, men det ble snart klart at IT-sektoren kom til å trekke Nasdaq-indeksen i minus.

Så eksploderte oljeprisen, og passerte 75 dollar i noe som så ut som panikkartet inndekking av shortposisjoner før helgen. Det sendte de generelle aksjeindeksene i minus, og der regnet nok de fleste med at de ville ta helgen.

Men så, den siste halvtimen, kom kjøperne på banen. Det endte med en hårfin oppgang for Dow Jones-indeksen, som dermed, i likhet med i går, endte på det høyest nivået siden januar 2000. Indeksen er bare 3 prosent under tidenes høyeste nivå.

S&P 500-indeksen endte like hårfint i minus, mens Nasdaq var solid negativ.

Nasdaq-fallet var preget av skuffende kvartalstall fra EBay, som falt 5 prosent, og Dell, som falt mer enn 4 prosent etter at meglergiganten Citigroup nedjusterte sin anbefaling fra kjøp til selg.

I motsatt retning trakk Google, som steg 6 prosent etter knallsterke kvartalstall etter børs torsdag.

Ford falt 8 prosent etter å ha kommet med en kvartalsrapport som viste et underskudd på over 1 milliard dollar.

Olje- og offshoreaksjer var selvsagt sterke i dag. Delindeksen for oljeselskaper steg nær 3 prosent, delindeksen for oljeservice nær 2 prosent.

Gullaksjer steg også markant, etter at gullprisen igjen nærmet seg rekordnivåer etter fall torsdag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,04% til 11.347,45

Nasdaq -0,93% til 2.342,86

S&P 500 -0,01% til 1.311,28

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.