NA24.no

Markert fall i supply

Ratene for supplyskipene i Nordsjøen falt markert i mai til de laveste nivåene på over ett år.

Etter høye nivåer de fire første månedene i år, så har trenden snudd markert i mai, og ratene faller nå under fjorårsnivåene. Spesielt ankerhåndteringsfartøyene (AHTS) merket fallet og snittraten for riggflyttinger er de laveste på over ett år.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge offshoremeglerhuset Seabrokers så endte snittraten for AHTS'ene i forbindelse med med riggflyttinger på 30.145 pund per dag i mai. Det er fortsatt hyggelige nivåer, men markedet må tilbake til februar 2006 for å finne lavere nivåer.

De fire første månedene i år har ratene ligget i området 57.000 69.000 pund per dag. Sammenlignet med toppmåneden som var desembe ri fjor, så er AHTS-ratene ned nær 70 prosent.

Også forsyningsskipene (PSV) fikk merke en endring i mai og også her har ratene brakket ned på de laveste nivåene på over ett år for de minste enhetene. PSV'er større enn 800 kvadratmeter lastedekk oppnådde en snittrate på 17.833 pund per dag, rett over forrige bunnivå i oktober på 17.777 pund.

For de små enhetene endte snittraten i mai på 14.067 pund per dag, som er det svakeste siden februar i fjor.

Mye av forklaringen ligger i svakere utnyttelsesnivåer for supplyflåten i Nordsjøen for de fleste segmenter. Det er fortsatt stor volatilitet i spotratene, men toppnivåene spesielt for AHTS'er kom ned i mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere