NA24.no

Markert oppgang på børsene i Asia


Hovedindeksen i Shenzhen noterte en oppgang på hele 3,07% torsdag. Oversikstfoto av forretningsstrøket i Shenzhen, Kina.
Hovedindeksen i Shenzhen noterte en oppgang på hele 3,07% torsdag. Oversikstfoto av forretningsstrøket i Shenzhen, Kina. Foto: Richard Schneider (techacute.com)
Sist oppdatert:
Samtlige børser i Asia har oppgang torsdag - hovedindeksen i Shenzhen opp over tre prosent.

Det er til dels kraftig oppgang på asiatiske børser torsdag. Hovedårsaken skyldes trolig positive signaler om renteøkning fra den amerikanske sentralbanken.

Alle kraftigst oppgang torsdag noterte hovedindeksen i Shenzhen, med en oppgang på hele 3,07%. Søsterbørsen Shanghai fikk en oppgang på 1,36%.

I Hongkong er hovedindeksen Hang Seng opp 1,46% én time før stengetid.

I Sør-Korea endte Seouls KOSPI opp 1,33%, Taiwans TAIEX fikk en oppgang på 1,64% og Tokyos Nikkei endte opp 1,07%.

I Singapore er Straits Times-indeksen opp 1,43% to timer før stengetid.

- Det var ikke noe i gårsdagens Fed-referat som endret markedets syn. Stemningen var god i aksjemarkedene før referatet og det fortsatte opp etter på. Det er bra opp i Asia også og amerikanske futures peker også opp. At den amerikanske renten økes i desember er sannsynlig, skriver sjeføkonom i Nordea Erik Johannes Bruce i en morgenrapport torsdag.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere