*Nettavisen* Økonomi.

Märtha og Ari fikk ikke nye naboer

Foto: (Finn.no)

Parets naboeiendom på Hankø er igjen til salgs. Sjekk prisen.

23.04.12 21:28

Selgeren av den 11 mål store prakteiendommen på Hankø lar seg ikke skremme av at ingen bet på da eiendommen ble forsøkt solgt ifjor sommer.

Bolighandel1: Selg uten megler

Den hvitmalte strandperlen er nå lagt ut igjen med den samme pisantydningen: 15 millioner kroner.

Kongelig nabo
Kjøper du perlen ved Hankøsundet, blir du nærmeste nabo med kronprinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Hankø er fra gammelt av et poplært feriested for de kondisjonerte, med tennis, golf og seiling som naturlige aktiviteter.

«Fra eiendommen er det ikke langt å gå til Hankø Fjordhotell og Spa med 4 tennisbaner, egen strand, fotballbane, Hankøhallen (hotellets egen sportshall), SPA-anlegg osv. Gjennom hele året er det på Hankø arrangementer, show og events for store og små. Hankø er et perfekt sted for deg som ønsker noe utenom det vanlige og tradisjonelle. For deg som liker å spille golf finner du ikke langt unna golfbaner som Huseby & Hankø Golfbane og Onsøy Golfbane», heter det i annonsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kongefamilien har i mange år hatt sin residens på Bloksberg på Hankø. Denne eiendommen overtok Märtha Louise og Ari for noen år siden.

For de konidsjonerte
Eiendommen du nå kan sikre deg ligger nord for populære Hvaler, bare en drøy times kjøretur fra Oslo. Fra fastlandet tar det cirka tre minutter med båt over til Hankø.

Foruten Bloksberg, er Hankø kjent for sitt tradisjonsrike sommerhotell - Hankø Fjordhotell.

Det er svært sjelden det er hytter til salgs på Hankø. Og med en pris på 15 millioner kroner, er dette ikke noe alle og enhver kan unne seg.

Det hvitmalte hovedhuset er fra 1886, og er på nesten 300 kvadratmeter.

Gjørmebryting
Høsten 2007 pågikk en oppsiktsvekkende gjørmebryting i strandsonen på gamle, ærverdige Hankø. Midt i striden sto celebriteter som prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og filmskaper Harald Zwart.

Kampen sto om utbygging av strandsonen i Husebukta ved Hankø Hotell. Motstandernes bitre fiende var den rike Fredrikstad-utbyggeren og hotelleieren Henning Forsberg.

I mars 2008 ble det klart at Forsbergs selskap Hankø Utvikling fikk klarsignal til å bygge. Da hadde Miljøverndepartementet «under tvil» valgt å ikke omgjøre Fredrikstad kommunes vedtak om utbygging.

Så ble utbyggingen stanset av Fylkesmannen. Denne gangen fordi det er tvil om utbyggingen er i samsvar med formålet i reguleringsplanen.

Ari Behn og Märtha Louise var begge med i protestaksjonen mot Husebukta-utbyggingen. De har landstedet sitt Bloksberg rett ved Husebukta.

I år kom byggingen endelig igang, ifølge Fredrikstad-avisen Demokraten. Anlegget skal stå ferdig neste år.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.