NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har økt driftsinntektene i Astarte Inspiration/Soulspring hvert år siden 2010.
Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har økt driftsinntektene i Astarte Inspiration/Soulspring hvert år siden 2010. Foto: Berit Roald (Scanpix)

Märtha og Nordeng tok ut 1,6 millioner i styrehonorar

Sist oppdatert:
Engelskole-duoen cashet inn nesten det dobbelte av snitthonoraret for styreledere i Norges største selskaper.

Mandag skrev Nettavisen om forfatteren Caterina Cattaneo, som kommer med skarp kritikk av «Engleskolen» etter å ha vært elev i halvannet år.

Les: - Det er noe forbanna bullshit

Regnskapstallene for 2014 viser at prosjektene til kronprinsesse Märtha Louise og hennes partner Elisabeth Nordeng er blitt god butikk.

Unormalt høyt styrehonorar
Driftsinntektene i Astarte Inspiration, som Märtha Louise og Nordeng eier sammen, steg fra 2,9 til 4,1 millioner kroner. Driftsresultatet var på 184.000 kroner.

Det mest oppsiktsvekkende med regnskapstallene er imidlertid styrehonoraret på hele 1,62 millioner kroner. Til sammenlikning var snitthonoraret for styreledere i Norges 30 største selskaper på 878.000 kroner i 2013.

Märtha Louise (styremedlem) og Nordeng (styreleder) dro altså til sammen inn nesten det dobbelte av det som er vanlig at styreledere i bedrifter med milliardomsetning får i honorar.

I 2013 tok engelduoen ut 631.000 kroner i styrehonorarer, mens beløpet var 325.000 i 2012. De tre siste årene har Märtha Louise og Nordeng dermed tatt ut over 2,5 millioner kroner i styrehonorar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

De to engleskole-gründerne har tatt ut over 2,5 millioner kroner i styrehonorar fra Astarte Inspiration de tre siste årene. Til sammenlikning fikk styremedlemmene i milliardbedriften Statoil honorar på mellom 178.000 og 491.000 kroner i 2013, mens styreleder Svein Rennemo (bildet) hadde honorar på 682.000.


Ordknapp pressesjef
Nettavisen sendte tirsdag morgen e-poster til pressesjef Carina Scheele Carlsen i Soulspring (det nye navnet på Astarte Inspiration) for å få kommentarer til artikkelen om Catarina Cattaneo og styrehonoraret.

Litt senere tok vi kontakt på telefon. Det ble en kort samtale.

- Hei, det er Heidi Schei Lilleås fra Nettavisen. Hvorfor tok Soulspring ut 1,6 millioner i styrehonorar i 2014?

- Hvorfor spør du om det?

- Vi lurer på hvorfor det ble tatt ut 1,6 millioner i styrehonorar i 2014?

- Hvorfor lurer dere på det?

- Det er et høyt beløp – hva er svaret?

- Hvis du ser deg omkring, er ikke dette spesielt høyt. Vi har kommet frem til dette, vi har en sunn økonomi, men dette vil vi ikke kommentere, svarte Scheele Carlsen før hun slengte på røret.

Like etter sendte hun følgende e-post til Nettavisen:

«Vi har ikke avtalt et intervju og vi har ingen kommentarer til det du spør meg om her, og det har ingen relevans til dere har spurt om tidligere i dag! Det kan du sitere meg på!»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kronprinsesse Märtha Louise og hennes partner Elisabeth Nordeng startet opp Astarte Inspiration i 2007. Sju år senere skiftet selskapet navn til Soulspring.


Kraftig kritisert

Debatten om prinsessens offentlige rolle som representant for kongehuset og hennes uortodokse levevei har vært oppe i media flere ganger.

I fjor arrangerte Soulspring et seminar med Lisa Williams, som hevder hun kan snakke med døde. I etterkant kritiserte både biskoper og en krisepsykolog dette, mens en rekke kongeeksperter har uttalt seg om hvordan prinsessens rolleblanding kan skade kongehuset.

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til tronen og deltar aktivt i prinsesse Märtha Louises fond.

Den tidligere engleskoleeleven Caterina Cattaneo avslørte mandag en del av det som læres bort på skolen. Den utløsende grunnet til at hun sluttet  var  læren om såkalte astrallegemer; at sjelen er ute i universet både før og etter at vi er født  - og at man selv velger hva man skal jobbe med i neste liv ut fra ting man har uoppgjort.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere