*Nettavisen* Økonomi.

Märthas engler taper penger

Men det er lys i tunnelen for prinsessen.

14.07.08 11:39

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Prinsessen, som er styremedlem og medeier i Astarte Education AS, taper penger med sin engleskole i sitt første aktive halvår.

NA24 - din næringslivsavis

Engleskolen omsatte for 216.000 kroner i 2007, i form av kursinntekter. Astarte, som ble etablert av prinsessen og Elisabeth Samnøy 10. august i fjor, kom seg imidlertid ikke i pluss etter at alle driftskostnadene var tatt i betraktning.

- Det går riktig vei
Med et driftsresultat på negative 92.376 kroner og et årsresultat på 85.735 i minus, er altså ikke engleskolen noen god butikk for kompanjongene på dette tidspunkt. Etter skatt endte selskapet opp med et underskudd på 61.729 kroner.

Prinsessen og Samnøy er imidlertid godt fornøyd med utviklingen, og at et underskudd er å vente i etableringen av et nytt selskap.

- Vi er godt fornøyde med utviklingen. Det går riktig vei. Det er alt jeg har å si, er styreleder Elisabeth Samnøys knappe kommentar til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gode utsikter
I årsberetningen kommer det også fram at bakkvinnene til engleskolen ser lyst på fremtiden.

- Selskapets første driftsår har vært tilfredsstillende. Kursvirksomheten har god oppslutning og utsiktene for 2008 vurderes som tilfredsstillende, skriver Samnøy og Märtha Louise.

Det er dermed mye som tilsier at det inneværende året vil gi positive resultater for engleskolen.

- Styret gjør oppmerksom på at mer enn halvparten av aksjekapitalen er tapt. Dette må sees i sammenheng med kostnader i forbindelse med oppstart av virksomheten. Det forventes et positivt resultat i 2008, skriver de.

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy er begge aksjonærer i selskapet, og de eier femti prosent hver, der alle aksjene har like rettigheter.

Det ble i 2007 ikke utbetalt noen form for styrehonorar eller lønn. Selskapet har nå 38.271 kroner i egenkapital, i form av restene av den innskutte kapitalen ved stiftelse. Gjelden er på sin side drøyt 290.000, der alt står i form av kortsiktig gjeld.

Tilbyr englekontakt
De to fikk mye spalteplass i mediene i fjor, da det ble klart at Astarte Education skulle drive med reading, healing og meditasjon. Astarte vil gi folk muligheten til å «komme i kontakt med sine egne engler, og bruke dem i dagliglivet», samt å «finne sin indre sannhetskilde og gjenoppta sin naturlige kontakt med englene og det guddommelige univers».

- Det var mens jeg holdt på med hestene at jeg tok opp kontakten med englene. I senere tid har jeg skjønt verdien av denne enorme gaven og vil gjerne dele den med andre. Kanskje med nettopp deg?, skriver prinsesse Märtha Louise på Astartes hjemmesider.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.