Gå til sidens hovedinnhold

Martin Andresen har fått ny jobb

Her forteller han om hvilke konsekvenser det får for hans Stabæk-karriere.

Nå er det klart at tidligere Vålerenga-trener Martin Andresen tar over roret som toppsjef i det familiekontrollerte møbelselskapet SkeidarLiving Group, som har en omsetning på nærmere tre milliarder kroner.

- Bakgrunnen er at Skeidar Living Group trenger å ta ut potensialet som ligger i Skeidar og Living - det er to store selskap og merkevarer som er slått sammen å få ut synergier, sier Martin Andresen til Nettavisen NA24.

- Det krever samhold mellom administrasjon, styre og eiere, fortsetter Andresen.

Møbelgigant
For litt over ett år siden slo de to møbelkjedene Living og Skeidar seg sammen og skapte møbelgiganten SkeidarLiving Group.

Hver for seg slet begge kjedene, men håpet var at de sammen skulle få ut stordriftsfordeler. Fusjonsgevinsten har imidlertid latt vente på seg.

Skeidar og Living har vært to ulike organisasjoner med ulike butikkonsepter, og egne organisasjoner for innkjøp og logistikk.

De siste årene har møbelgiganten tapt mye penger, noe Andresen nå håper å snu med sin inntreden som administrerende direktør.

- Hvorfor gikk dere ikke heller eksternt og hentet en etablert bransjeperson?

- Vi har mange flinke folk internt, jobben er å samle organisasjonen inkludert styre og eiere og det akter jeg å gjøre sammen med de mange flinke menneskene som er i SLG, sier Andresen.

- Engasjementet for Stabæk fortsetter
Martin Andresen er mest kjent for sin fotballkarriere. Ikke bare var han kaptein på det norske landslaget i mange år, men han var også en profilert eliteseriespiller i Stabæk, Brann og Vålerenga samt et mindre vellykket opphold i engelske Wimbledon.

I fjor måtte han forlate trenerjobben i Vålerenga som følge av sviktende resultatet. På nyåret ble det annonsert at Andresen igjen skulle bli aktiv på toppnivå, denne gangen i gamleklubben Stabæk.

- Hva får det å si for din fotballkarriere?

- Det er mange toppledere som holder seg i form. Mitt engasjement for Stabæk fortsetter, og jeg vil bidra så langt jeg har tid. Men Living Skeidar har naturlig nok førsteprioritet, sier Andresen.

SkeidarLiving Group består i dag av rundt 50 varehus og omsetter for nærmere tre milliarder kroner. Andresen med familie eier 60 prosent, mens tidligere Elkjøp-gründer og XXL-eier, Øivind Tidemandsen, eier 40 prosent.

Utad profileres Living som et storbykonsept, mens Skeidar er den landsdekkende møbelkjeden.

Tidligere konsernsjef Erik Moe, fortsetter i konsernledelsen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken