NA24.no

Martin Andresen håver inn millioner

(NTB Scanpix)
Soper inn på å selge møbler.

Det er ikke spesielt mye aktivitet i Martin Andresens private investeringsselskap, Mime Invest, men den tidligere fotballproffen innkasserer allikevel mange millioner kroner gjennom aksjeselskapet - som for øvrig ikke har noen ansatte.

Selskapets inntekter kommer kun fra finansinntekter, og i 2012 var disse på drøye 10,5 millioner kroner, som er opp fra drøye 6,3 millioner kroner året før.

Årsresultatet viser at selskapet hadde et overskudd på drøye 9 millioner kroner i fjor, og i årsberetningen står det at styret foreslår å overføre dette til «annen egenkapital». Til sammenligning meldte aksjeselskapet om et overskudd på drøye 5,3 millioner kroner i 2011.

Utfordringer med sammenslåing
Mime Invest AS ble etablert i 2010, og eier i dag 72,5 prosent av Remus AS som igjen eier 60 prosent av aksjene i SkeidarLiving Group. Dette gjør Andresen til største aksjonær i møbelkonsernet, med 45 prosent av aksjene.

SkeidarLiving Group AS hadde inntekter på drøye 2,5 milliarder kroner i 2012, men melder om et årsresultat på minussiden, på drøye 52 millioner kroner.

- Konsernet har opplevd større utfordringer i forbindelse med sammenlåsingen med Living AS enn forutsatt og har i løpet av første halvår 2013 gjennomgått en rekke tiltak for å sikre lønnsomheten fremover, samt for å hente ut det betydelige potensial som ligger i nevnte sammenslåing, heter det i årsberetningen til Mime Invest AS.

- Det er også vedtatt betydelig kostnadsreduksjoner som vil gi effekt allerede annet halvår 2013, står det videre.

Toppsjef i møbelgiganten
Tidligere i år ble det klart at Andresen skulle ta over roret som toppsjef i det familiekontrollerte møbelselskapet SkeidarLiving Group, som har en omsetning på nærmere tre milliarder kroner.

- Bakgrunnen er at SkeidarLiving Group trenger å ta ut potensialet som ligger i Skeidar og Living - det er to store selskap og merkevarer som er slått sammen å få ut synergier, sa Martin Andresen til Nettavisen NA24.

- Det krever samhold mellom administrasjon, styre og eiere, fortsatte han.

Det var i 2012 de to møbelkjedene Living og Skeidar slo seg sammen og skapte møbelgiganten SkeidarLiving Group. Hver for seg slet begge kjedene, men håpet var at de sammen skulle få ut stordriftsfordeler. Fusjonsgevinsten har imidlertid latt vente på seg.

SkeidarLiving Group består i dag av rundt 50 varehus. Andresen med familie eier 60 prosent, mens tidligere Elkjøp-gründer og XXL-eier, Øivind Tidemandsen, eier 40 prosent. Utad profileres Living som et storbykonsept, mens Skeidar er den landsdekkende møbelkjeden.

Les også:Martin Andresen har fått ny jobb

Fotball og forretninger
Martin Andresen er mest kjent for sin fotballkarriere. Ikke bare var han kaptein på det norske landslaget i mange år, men han var også en profilert eliteseriespiller i Stabæk, Brann og Vålerenga samt et mindre vellykket opphold i engelske Wimbledon.

I fjor måtte han forlate trenerjobben i Vålerenga som følge av sviktende resultatet. På nyåret ble det annonsert at Andresen igjen skulle bli aktiv på toppnivå, denne gangen i gamleklubben Stabæk.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere