NA24.no

Martin utfordrer Snapchat og Tinder

OPP: Martin Jensen vil legge Fredrikstad for sine føtter, og deretter utfordre både Snapchat og Tinder. Nå drømmer han om San Francisco. - Det hadde vært kult å bo der borte noen år, men i første omgang er planen å reise dit i noen uker denne sommeren for å møte investorer og sjekke markedet litt, sier han.
OPP: Martin Jensen vil legge Fredrikstad for sine føtter, og deretter utfordre både Snapchat og Tinder. Nå drømmer han om San Francisco. - Det hadde vært kult å bo der borte noen år, men i første omgang er planen å reise dit i noen uker denne sommeren for å møte investorer og sjekke markedet litt, sier han. Foto: Kristin Engløkken Mainitz (Fredriksstad Blad)
Sist oppdatert:
Kan i løpet av de neste månedene bli hele Norges svar på Facebook-gründeren og mangemilliardæren Mark Zuckerberg.

(Fredriksstad Blad) Stadig flere ungdom rømmer fra Facebook og til andre sosiale medier.

Det håper 22 år gamle Martin Jensen fra Hvaler kan bli hans gullbillett inn på det store app-markedet.

Denne måneden ble appen Blink, som han har vært med på å utvikle, kåret til én av Nordens fire heteste nystartede apper av Making Waves, et konsulentselskap med 300 ansatte innen strategi, design, teknologi og kommunikasjon.

Appen skal hjelpe mennesker som ikke kjenner hverandre til å bli kjent og komme i kontakt med hverandre.

– Vi er fire personer som har jobbet med denne appen siden slutten av oktober. Den blir lansert i løpet av denne uken og vil være tilgjengelig for alle. Vi lanserer først i Norge, før vi på sikt håper å kunne vokse også utenlands, sier han.

Har testet for folk på byen

Siden oppstarten for drøyt et halvt år siden, har de fire unge entreprenørene testet appen for et ulikt publikum – blant annet på byen.

– Jeg har blitt veldig god til å snakke med folk i denne perioden. Man er rett og slett nødt til å gå bort til vilt fremmede mennesker og spørre om de vil teste ut appen, og tilbakemeldingene vi har fått fra folk som har testet den så langt, er at de digger den, forklarer han og legger til:

Er man på Øya-festivalen, så er man ikke interessert i å komme i kontakt med en fyr som sitter på terrassen sin på Bygdøy.

– Tanken er at hvis man er på et sted, så kan man møte andre som er i nærheten. Er man for eksempel på Øya-festivalen, så er man ikke interessert i å komme i kontakt med en fyr som sitter på terrassen sin på Bygdøy. Da vil man finne mennesker i nærheten og komme i kontakt med dem, slik at man for eksempel kan dra videre eller på fest sammen etterpå.

Et blink av livet

Appen som har fått navnet Blink, er en ny sosial plattform hvor man kan komme i kontakt med mennesker som befinner seg i nærheten, ved å sende korte videoklipp. Konseptet deler noen likheter med Snapchat og Tinder, ved at man deler videoer og liker andres videoer, kan få egne «likes» og deretter får muligheten til å snakke med disse menneskene. Likevel er det også mange – og store forskjeller.

– Videoene er kun tilgjengelige i fem sekunder før de forsvinner for godt, noe som gjør at man lettere kan være den helt ekte og uredigerte versjonen av seg selv. Folk er mye mer interessante hvis de viser små, ekte blink av livet sitt og ikke det redigerte og litt falske bildet som har lett for å oppstå på andre sosiale medieplattformer, sier Jensen.

Ambisjoner om San Francisco

Da Fredriksstad Blad skrev om unggutten sommeren 2012, innrømmet han at hans store drøm og ambisjon var å komme seg til San Francisco – selve hjertet til Apple og mye av dagens nye sosiale medier-teknologi. Nå er drømmen nærmere enn noen gang.

–Det hadde vært kult å bo der borte noen år, men i første omgang er planen å reise dit i noen uker denne sommeren for å møte investorer og sjekke markedet litt, sier han.

Jeg har stort sett det jeg trenger, men guttedrømmen er en kul Tesla.

Og selv om appen skulle bli en braksuksess, vet unggutten fremdeles å holde beina godt plantet på jorden.

– Hvis vi gjør det bra og oppnår suksess, er det ikke noe spesielt jeg kan tenke meg å kjøpe. Jeg har stort sett det jeg trenger, men guttedrømmen er jo en kul Tesla, så det hadde vel blitt det, da. Pluss en ordentlig fin gave til mamma og pappa.

Får inspirasjon av pappa

Og det er ikke helt tilfeldig at Jensen trekker frem foreldrene når han skal forklare om inspirasjonskilden til programmerer- og utviklerevnene han har skaffet seg.

– Pappa er mye av grunnen til at jeg driver med dette, faktisk. Han driver et verksted på Hvaler og lager stål- og metallting. Hvis folk ber ham om å lage noe, så gjør han det, og det er nettopp det jeg blir veldig inspirert av. Det å kunne ta noe som ikke er og få til å lage noe ut av det.

Man må ha en interesse for deg, og være forberedt på hardt og mye arbeid.

LES OGSÅ:400 millioner snaps hver dag

– Kan alle lære seg å lage egne apper?

– Ja, alle kan lære seg spansk også, det er ikke det det handler om. Man må ha en interesse for det og være forberedt på hardt og mye arbeid. Men så lenge man synes det er gøy, så kan man lære seg det meste, sier Jensen som selv har lært seg det meste han kan på egenhånd.

Les flere saker fra Fredriksstad Blad.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere