NA24.no

Masseoppsigelser i Nordea

(EPA)
Sist oppdatert:
Etterdønningene etter finanskrisen fører til kutt.

Storbanken Nordea melder nå at de vil kutte opptil 300 ansatte i Norge.

- For å oppnå den kostnadseffektiviteten og lønnsomheten som vurderes som nødvendig, må antallet medarbeidere reduseres med 2.000 i løpet av 2011 og 2012. Det betyr 500 - 650 medarbeidere i henholdsvis Danmark, Finland og Sverige og mellom 200 og 300 medarbeidere i Norge. I dag har Nordea i alt over 34.000 medarbeidere, heter det i meldingen.

Nordea skylder på de nye bankreglene som kom etter finanskrisen.

Får høyere kostnader
De nye reglene setter krav til økt soliditet i bankene, og krever økt egenkapitalbase. Dette fører igjen til høyere kostnader som vil skape utfordringer for bankene.

- Nordeas ambisjon under den "nye normalen" er å beholde sin posisjon blant de beste bankene i Europa. Det nye regelverket fører til høyere kostnader som vil skape utfordringer for bankene. Nordea har besluttet å handle tidlig for å beholde sin sterke funding-posisjon og sine gode kunderelasjoner. Det vil kreve at avkastningen på egenkapitalen økes gjennom høyere kostnads- og kapitaleffektivitet og en mer effektiv bruk av risikovektede eiendeler. Som et ledd i disse planene er det blitt innledet forhandlinger med fagforeningene i de fire nordiske landene om en reduksjon i antall medarbeidere, skriver Nordea.

Ved å iverksette tiltak for å øke lønnsomheten på et tidlig tidspunkt, ivaretar vi vår gode rating, konkurransedyktige funding og dermed våre muligheter til å tilby kundene produkter og tjenester til riktig pris. Å vente og se er ikke et alternativ, mener Christian Clausen, konsernsjef i Nordea.

Ingen oppsigelser hos DnB
Hos Nordeas konkurrent, DnB, er det ikke ventet oppsigelser.

- Vi har et ambisiøst kostnadsprogram i DnB NOR, men har ikke måttet ta i bruk oppsigelser for å levere på dette området til nå. Vi har god vekst på alle områder, og venter god vekst i år til tross for urolige markeder. Vi har ikke diskutert tiltak på Nordeas nivå hos oss, opplyser DnBs Thomas Midteide til NA24.

Reagerer sterkt
De Nordea-ansatte reagerer sterkt på planene om oppsigelser.

- New Normal innebærer en bemanningsreduksjon som foreslås til tross for at banken er svært lønnsom og har en meget sterk posisjon i markedet. Planen innebærer at belastningen blant annet tas ut på bekostning av ansatte som har lagt ned en betydelig innsats for Nordeas suksess, skriver Steinar Nickelsen, som er hovedtillitsvalgt i Finansforbundet i Nordea. Finansforbundet i Nordea støtter ikke den foreslåtte bemanningsreduksjonen.

- Vi innser at hele den finansielle sektor berøres av myndighetenes skjerpete reguleringer. Vi mener likevel at Nordea går for langt i tilpasninger når lojale medarbeidere føler usikkerhet for sine arbeidsplasser. De samme medarbeidere har vist stor vilje og evne til tilpasning gjennom mange år med endringer. Det er urimelig at de som har bidratt til bankens suksess skal ta denne belastningen, skriver Nickelsen.

Skal ha 15 prosents avkastning
Nordea har tidligere offentliggjort sine ambisjoner under det nye regelverket når det gjelder kapital, likviditet og kostnader. Vurderingen er at de beste bankene i Europa vil klare å oppnå en avkastning på egenkapitalen på rundt 15 prosent, og det er Nordeas ambisjon å være blant dem.

I rapporten for andre kvartal 2011 ble det sagt at banken i høst «skal gjennomføre planer for å begrense kostnadsveksten i siste del av 2011 og deretter holde den på samme nivå fremover».

Ambisjonen til Nordea er at reduksjonen i stor grad skal skje i form av naturlig avgang og frivillige avtaler. Varigheten av de formelle forhandlingene med fagforeningene varierer fra land til land, men samtlige ventes å være sluttført i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere