Masseoppsigelser i Stora Enso

Foto: (TV 2)

675 ansatte mister jobbene ved to papirfabrikker.

Den finske papirprodusenten Store Enso melder at de vil stenge fabrikkene i Reisholz i Tyskland og Berghuizer i Nederland. Fabrikkene Summa i Finland og Uetersen i Tyskland blir spart i denne omgang, etter at de har vist en langt større forbedring på tiltakene som er blitt gjennomført. Begge fabrikkene er ventet å fortsette driften uten behov for noen nye investeringer.

NA24 - din næringslivsavis

De fire fabrikkene har vært under stort press etter at Stora Enso i fjor meldte at de har satt i gang en omstruktureringsprosess. I løpet av det siste året har alle de fire fabrikkene implementert en rekke tiltak for å bedre konkurranseevnen.

Avgjørelsen fra Stora Enso er blitt grundig evaluert med tanke på langsiktig lønnsomhet og strategiske kriterier.

675 ansatte påvirket
Fabrikken i Reisholz legges ned etter at energi- og tømmerpriser har rammet lønnsomheten. Nedleggelsen vil bli foretatt i flere faser i løpet av 2007.

Fabrikken har hatt en årlig produksjonskapasitet på 215.000 tonn og det har vært ansatt 378 personer ved fabrikken.

Fabrikken Berghuizer i Nederland som hovedsakelig har produsert kopi- og printpapir lider samme skjebne etter at lønnsomheten ved fabrikken ikke har vært god nok. En årlig produksjonskapasitet på 235.000 tonn forsvinner dermed og 297 ansatte står uten jobb.

Stora Ensos kunder ved de to fabrikkene vil bli få varer fra selskapets resterende fabrikker.

Gikk med underskudd
Den finske papirprodusenten vil ta nedskrivninger og avsetninger på totalt 270 millioner euro i tredje kvartal hvor rundt 180 millioner euro vil har en kontanteffekt. Avsetningen på kontantene vil oppstå i det i nedstengningene skjer, men inntekter fra salg av realiserte eiendeler vil motvirke deler av avsetningen.

De to fabrikkene som stenges hadde totalt en omsetning på 142 millioner euro i løpet av årets seks første måneder, mens driftsresultatet ble negativt. Arbeidskapitalen ved slutten av halvåret var på 30 millioner euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag