Gå til sidens hovedinnhold

Massiv rabatt i emisjon

Eltek må gi en rabatt på 80 prosent for å hente en kvart milliard kroner.

Teknologiselskapet Eltek skal hente mellom 200 og 250 millioner kroner i en rettet emisjon.

NA24 - din næringslivsavis

Det er eksisterende aksjonærer og potensielle nye aksjonærer som vil få muligheten til å tegne seg i emisjonen. Tegningskursen er satt til 1 kroner per aksje og det er en rabatt på 80 prosent sammenlignet med siste omsatte kurs før emisjonen ble kjent.

SEB Eskilda er hentet inn som rådgiver i forbindelse med emisjonen og har allerede mottatt forhåndsforpliktelser på 200 millioner kroner.

Da Eltek la frem sitt resultat etter tredje kvartal 21. oktober varslet de at selskapet vurderte flere tiltak for å forbedre likviditetssituasjonen. Nå har de fremforhandlet utsettelser av innbetaling av flere lån, men må til gjengjeld hente 200 millioner kroner i ny kapital.

Forhandlingene har medført at nedbetaling av 20 millioner dollar i gjeld blir utsatt ett år til mai 2010. De har gjort tilsvarende utsettelse for innbetaling av 58 millioner kroner som forfaller oktober 2009 til oktober 2010. De finansierende bankene har gått med på at endre lånebetingelsene slik at Eltek kan nedskrive immaterielle eiendeler.

Selskapet åpner også for en reparasjonsemisjon.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker