NA24.no

Massiv støtte til Bjørn Kjos på Facebook

Støttegruppen for Bjørn Kjos hadde mandag ettermiddag nådd over 19.000 likes på Facebook.
Støttegruppen for Bjørn Kjos hadde mandag ettermiddag nådd over 19.000 likes på Facebook. Foto: Skjermdump Facebook
Sist oppdatert:
På under en uke har 19.000 vist sin støtte til Bjørn Kjos og Norwegian.

Facebookgruppen «Vi som støtter Bjørn Kjos» ble opprettet 3. mars. Mandag ettermiddag hadde gruppen rundet 19.000 følgere.

- Gruppen ble opprettet for å vise støtte til Bjørn Kjos, som har bygget dette selskapet fra bunnen av. Jeg  syntes det var på sin plass å komme med en motaksjon mot de pilotene og fagforeningene som prøver å rasere selskapet som han har bygget opp. Dette er ikke en lønnskamp, men at de har de avtalene og den lønnen de har, gjør at folke engasjerer seg enda mer.  Bjørn er en mann som bidrar med mye til arbeidslivet, 5000 arbeidsplasser er mye, og ingen av dem lider noen nød, sier 36-åringen  som står bak gruppen til Nettavisen.

Overveldet over responsen

Han har tidligere jobbet som kabinansatt i Norwegian. Han har bare positive ting å si om sin tidligere arbeidsplass.  36-åringen er overveldet over responsen på Facebook.

- 19.000 følgere er fryktelig mye. Jeg hadde håpet på 1000. Det har tatt hely av, det sier litt om hvor sympatien ligger mener han. 

Få timer senere har siden rundet 22.000 følgere.

Følgerne på siden kommer med engasjerte innlegg:

- Stå på Kjos. Parat og flygere skulle skamme seg. Om ikke lenge har du sikkert sørget for at flygerene må stå med lua i hånden og be pent om å få fly for deg. Alle jeg kjenner mener det samme. Skulle Parat eller LO drevet selskapet hadde det vært konkurs for lenge siden. Det er ikke så enkelt å drive Norwegian med lave priser og ruter over alt. STORE deler av folket støtter DEG, skriver en av følgerne på siden. 

Les også: Norwegian innstiller flere avganger tirsdag

- Skjønner jo veldig godt at flere som egentlig ønsker å starte en bedrift i lille Norge ikke orker, når man ser på gründere som jobber ræva av seg for å skape norske arbeidsplasser blir sett på som kyniske utnyttere og egoister som bare ønsker å mele sin egen kake, skriver en annen.

Videohilsen fra Kjos

Les også: - La oss konke Norwegian, så får vi nye eiere

Bjørn Kjos har sendt en videohilsen til sine støttespillere:

- Handler om trygge arbeidsplasser

Gruppen «Vi som støtter pilotene i Norwegian» har til sammenligning 5600 følgere. 

- Streiken handler ikke om billige flybilletter, mer i lønn, om passasjerer som ikke kommer dit dem skal. Den handler om trygge arbeidsplasser, streikerett, tariffavtaler. Og det berører alle. Et tema innom streik vi vil se mer av i fremtiden. Og som arbeider 'på gølvet' er viktig å forstå og støtte. Derfor støtter jeg pilotene, skriver en av pilotenes følgere.

Les også: «Helomvending» i Norwegian-streiken

Hvem støtter du i streiken?

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere