NA24.no

Master merkes på lommeboken

DÅRLIG ØKONOMI: Når mange studenter må bruke store deler av studielånet på husleie blir de tvunget ut av lesesalene og inn i deltidsjobber for å greie seg økonomisk.
DÅRLIG ØKONOMI: Når mange studenter må bruke store deler av studielånet på husleie blir de tvunget ut av lesesalene og inn i deltidsjobber for å greie seg økonomisk. Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Ferske masterkandidater får 46.000 kroner mer i begynnerlønn enn ferske bachelorkandidater.

Nyutdannede Master of Science-kandidater får 46.000 kroner mer i begynnerlønn enn nyutdannede bachelorkandidater. Det viser tall fra Handelshøyskolen BIs arbeidsmarkedsundersøkelse for avgangskullet 2007.

NA24 - din næringslivsavis

Masterkandidatene har en gjennomsnittlig begynnerlønn på 427.000 kroner, mens bachelorkandidatenes begynnerlønn er på 381.000 kroner, inkludert tilleggs- og bonusordninger. Det er en forskjell på 12,1 prosent.

Undersøkelsen ble gjort blant 2.245 nyutdannede på bachelor- og masternivå. Alle fra avgangskullet er blitt spurt, og rundt 1000 svarte på undersøkelsen.

- Begge gruppene får gode begynnerlønninger, og det henger sammen med det gode arbeidsmarkedet. Samtidig skiller masterkandidatene seg ut som ekstra interessant arbeidskraft for mange arbeidsgivere. De har brukt noen ekstra år på skolebenken, og fått høy kompetanse på sitt område. Dette verdsettes høyt av kunnskapsintensive bedrifter, for eksempel innen konsulentbransjen, sier Bjørn K. Svendsen ved Handelshøyskolen BIs Karriereservice, i en pressemelding.

Dette tjener de nyutdannede (inkludert provisjon/bonus):

* 427.000 kr. (Master of Science)

* 381.000 kr. (Bachelor)

Dette tjener de nyutdannede (uten tillegg):

* 367.000 kr. (Master of Science)

* 330.000 kr. (Bachelor)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere