NA24.no

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP) har kalt inn fem av de største leverandørene i matbransjen.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP) har kalt inn fem av de største leverandørene i matbransjen. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

Mat-kjempene må forklare seg for Listhaug

Sist oppdatert:
Fem av de største leverandørene i matbransjen må torsdag møte på matminister Sylvi Listhaugs (Frp) kontor for å svare på hvorfor matprisene har skutt i været.

De store matvarekjedene her i landet sa i sitt møte med landbruks- og matministeren i forrige uke at økte priser i leverandørleddet, var blant årsakene til at matprisene har steget uforholdsmessig mye i sommer. Selv avviste Coop, NorgesGruppen og Rema i hovedsak at de hadde økt sine marginer.

Derfor har Listhaug nå kalt inn Nortura, Tine, Orkla, Bama, og Rema Industrier til møte torsdag for å høre deres forklaring på prisstigningen, ifølge Aftenposten. Departementet opplyser at statsråden vil ha separate møter med de forskjellige aktørene.

Matvareprisene økte med 3,2 prosent fra juni til juli, den største økningen på en enkelt måned siden 1982, ifølge Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere