Max Hermansen stenger etter hærverket

Max Hermansen velger å legge ned bokhandelen.

Max Hermansen velger å legge ned bokhandelen. Foto: Ole Johnny Eriksrud Hansen

- Dette fører til at jeg må stenge butikken, sier Pegida-talsmannen.

22.02.15 21:35

Nettavisen avdekket søndag at Max Hermans bruktbokhandel i Oslo var tilgriset med malte hakekors og ordet «nazisvin».

Les mer: Max Hermansens butikk tilgriset med hakekors

Islamkritikeren er oppgitt over hærverket på butikken han har drevet på Grünerløkka i to år.

– Jeg tror jeg har utfordret noen mørke krefter som ikke vil at jeg skal fortsette å si det jeg sier, sier Hermansen til NTB.

Les også: - Dette er bare lureri

Rødmaling

«Nazisvin» og «Nazi"står det med rød spraymaling over hele fasaden til antikvariatet på Grünerløkka i Oslo. Taggerne har sprayet hakekors og malt glassruter og fasaden på bygården.

– Det er første gang jeg opplever noe fysisk, at noen har gjort fysisk med noe jeg eier eller driver. Ellers har jeg fått en del andre trusler. Men dette fører til at jeg må stenge butikken. Jeg har forsøkt å unngå å legge ut noe om antikvariatet mitt, nettopp for å holde oppmerksomheten borte fra det, men den oppmerksomheten er der nå, sier han.

Den profilerte islamkritikeren har ved flere anledninger kalt islam en totalitær ideologi. Han har siden i fjor høst vært sykmeldt fra jobben som lærer i den videregående skolen i Oslo. Han har tidligere sagt til Nettavisen at det ble farlig for ham å undervise fordi elever som oppdaget hans holdninger, har truet ham.

Foto: Ole Jonny E. Hansen (Mediehuset Nettavisen)


Ikke anmeldt

– Nå blir butikken stengt eller rettere sagt, den vil ikke bli åpnet igjen. For meg ser det litt mørkt ut. Nå har jeg mistet en bijobb og må stenge butikken min. Det er umulig for meg å vende tilbake som lærer, så etter et år med sykmelding så går jeg i alle fall kraftig ned i lønn.

Hermansen hadde søndag ikke anmeldt hærverket til politiet.

– Ettersom det er søndag måtte jeg dra til politihuset på Grønland for å anmelde dette, og det gjør jeg ikke. Å reise til Grønland er rett og slett for farlig for meg, sier Hermansen.

Foto: Ole Jonny E. Hansen (Mediehuset Nettavisen)


Takket nei til vask

Flere muslimske ungdommer tilbød Hermansen søndag å vaske fasaden til antikvariatet hans. De tilbød også å følge ham trygt til politistasjonen slik at han kunne få anmeldt hærverket. Det ville han derimot ikke.

– Muslimer vil vaske butikken min. Vil de også holde vakt i åpningstiden slik at ikke andre muslimer kaster inn en molotovcocktail, skriver Hermansen på Twitter.

– Hva om vaskeglade muslimer heller ble opptatt av å hjelpe disse sinte unge muslimske mennene med å fullføre en utdannelse, tvitret han videre søndag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.