NA24.no

Møbelkonge solgte prakteiendom

Dette er definitivt en av Bergens fineste eiendommer, sier megler.

Den gamle redervillaen fra 1919 med adresse Hopsåsen 13A ligger i bydelen Fana i Bergen, et steinkast fra berømte Troldhaugen, som var Edvards Griegs hjem for over 100 år siden.

Selger er mangeårig toppsjef og medeier i Hjellegjerde Møbler, Perry Hjellegjerde.

- Dette er en av de beste eiendommene i Bergen. Det er få slike eiendommer igjen i byen, sier partner Bjørn Arne Braathen i Privatmegleren til Nettavisen.

Om Hjellegjerde fikk de 16,5 millionene han ville ha, er mer usikkert. Det var ingen budrunde, men en forhandlingsrunde mellom kjøper og selger «der begge var fornøyde», som det så ofte heter i uttalelsen fra megler.

Sikkert er det at kjøper får en flott eiendom på en av Bergens beste adresser. Huset tilhørte i sin tid skipsreder Øyvind Nordgreen. Det er tegnet av arkitekt Arent Greve.

Huset er på 430 kvadratmeter, og totalrenovert de senere åra. Fra tomta på 4,6 mål er det utsikt utover hele Bergen by.

Møbelgiganten Hjellegjerde ASA i Sykkylven ble startet av brødrene Otto og Mindor Hjellegjerde i 1941. I dag er konsernet børsnotert, og en av landets ledende møbelprodusenter med en omsetning på 350 millioner kroner (2008).

Perry Hjellegjerde gikk av i 2003 etter å ha vært toppsjef og medeier i en årrekke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere