*Nettavisen* Økonomi.

McDonalds åpner 20 nye restauranter i Norge

NYE RESTAURANTER: McDonald's skal åpne 20 nye restauranter i Norden i løpet av de neste fem årene. Foto: Lars Wærstad (Side3)

I løpet av de fem neste årene skal McDonald's åpne 100 nye restauranter i Norden. Tre beliggenheter er klare: Sola, Svinesundparken og Rygge.

10.04.18 12:45

McDonald's planlegger å åpne 100 nye restauranter i Norden i løpet av de neste fem årene - og 200 nye i løpet av de neste ti årene.

Sola, Svinesund og Rygge

20 av disse 100 restaurantene skal legges til Norge. Så langt ønsker selskapet kun å avsløre beliggenheten til tre av de nye restaurantene.

– Vi har allerede startet ekspansjonen med åpningen av vår nye restaurant på Sola i mars. Neste ut er Svinesundparken i midten av august, og Rygge mot slutten av året, sier administrerende direktør for McDonald's i Norge, Pia M. Mellbye, i en pressemelding.

Beliggenheten for de resterende 17 restaurantene, ønsker ikke Mellbye å si noe om.

Klikk på bildet for å forstørre.

PIA MELLBYE er administrerende direktør i McDonalds i Norge.

- Utover de tre vi har fortalt om, kan jeg ikke si mer på nåværende tidspunkt.

- Fordi du ikke vet eller fordi du ikke ønsker å kommentere?

- Det er en kombinasjon av de to. Men vi ser på steder hvor det bor mange mennesker og ferdes mange mennesker, sier Mellbye til Nettavisen.

Økt konkurranse

Mange steder i landet, og spesielt i Oslo, har det dukket opp en rekke nye burgerrestauranter de siste årene, som Munchies, Døgnvill, Tommi's og Illegal.

- At dere åpner flere restauranter, betyr vel at dere fortsatt gjør det bra i Norge, til tross for økt konkurranse. Hvorfor tror du mange fortsatt velger McDonald's?

- Det er nok en kombinasjon av flere ting. Vi har blitt flinke til å dekke ulike behov, fra mindre burgere til klassikere som Big Mack og Quarter Pounder. I tillegg har vi flere premium-burgere, og mange andre spennende produkter med nye og ulike smaker, sier Mellbye, og legger til:

- Vi synes bare det er positivt med konkurranse. Burgere er i vinden som aldri før, og McDonalds er kjent og nært.

Nye arbeidsplasser

McDonald's sin utvidelse vil bety rundt 5.000 nye arbeidsplasser i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Det har vært en sunn markedsvekst på tvers av alle landene og vi ser et stort potensiale for vekst i alle de fire markedene i Norden, sier Christer Åberg, Group CEO for McDonald's Norden.

Åberg sier videre at McDonald's i dag serverer 150 millioner gjester hvert år i Norden. Målet er å nå 200 millioner gjester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag