NA24.no

McDonalds franchisetakere hevder selskapet bedriver fryktkultur

Denne billige hamburgeren er bakgrunnen for millionsøksmålet mot McDonalds
Denne billige hamburgeren er bakgrunnen for millionsøksmålet mot McDonalds Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Tikroners-burgeren har ført McDonalds til retten denne uken.

McDonalds er i Oslo tingrett denne uken etter at franchisetakerne Knut Hordvik og Torill Fossum Wennevold saksøkte hamburgergiganten på grunn av cheeseburgere til ti kroner.

De hevder de ble pålagt å selge hamburgerne for ti-12 kroner i perioden 2009 til 2014 og at de tapte penger på det. De hevder pålegget bryter konkurranseloven. Franchisetakerne krever 20 millioner kroner i erstatning.

Deres advokat Sigurd Knudtzon sa i retten mandag at det ble brukt uanmeldte kontroller som angivelig skal ha blitt brukt som pressmiddel og en del av en fryktkultur.

– Det eksisterer et kontrollregime med uanmeldte besøk hvor det sjekkes hvor lang tid kundene må stå i kø og renheten på toalettene. Kravene er ekstremt høye og i praksis umulig å holde. Hvis det ikke har vært dopapir på toalettene i fem minutter, så har man brutt avtalen, sa Knudtzon ifølge Dagens Næringsliv (krever innlogging).

Mcdonalds fikk ikke uttale seg i Oslo tingrett. Kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald’s Norge sier følgende til avisen.

– McDonald’s respekterer saksøkernes rett til å fremme sin sak i retten. Det blir imidlertid uryddig av oss å gå inn detaljer rundt enkeltuttalelser som motpartens advokat fremmer fortløpende i løpet av rettsprosessen.

McDonalds tilbakeviser at det finnes en fryktkultur i selskapet. Selskapet har også benektet at kjøpmennene ble pålagt å selge hamburgerne til en fastsatt pris.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere