MCV: - Vil ta ekstra betalt for flerspiller

Foto: (Treyarch)

Ekstra flerspillerkomponent planlagt for «Call of Duty: Black Ops» - og den er ikke gratis, hevder bransjebladet MCV.

12.08.10 13:14

Det britiske bransjebladet Market for Home Computing and Video Games (MCV) hevder Activision har planer om å lansere en betalingsmodell for flerspilleren i skytespillet «Call of Duty: Black Ops».

Dette til tross for at Infinity Wards nettverkssjef Robert Bowling og nettverkssjef Josh Olin i Treyarch hardnakket avviser at spillere må betale ekstra for å spille «Modern Warfare 2» og det kommende «Black Ops».

- Nei, du vil ikke måtte betale for flerspilleren i «Call of Duty: Black Ops» heller. Ryktet -> Knust, skriver Olin i en twittermelding 19. juli.

HTML EMBED

MCV synes likevel ikke å ta avkreftelsene fra de to talspersonene for god fisk.

- MCV er av den oppfatning at Activision forbereder seg til å offentliggjøre en premium flerspillerkomponent til «Call of Duty: Black Ops», og at dette vil bli annonsert innen september, skriver MCV i artikkel på sine offisielle nettsider.

Lekkasje på YouTube

Ryktene om slike planer tok av for alvor i midten juli da en video som ble postet på YouTube 16. juli antyder at Activision har hatt planer for å ta betalt for å spille «Call of Duty» online. Videoen følger opp et intervju bransjenettsiden Industry Gamers har gjort med analytikeren Michael Pachter. Pachter mener spillindustrien må ta seg betalt for sine onlinetjenester, og at Activision bør lede vei med «Call of Duty». Analytikeren tror at EA og Microsoft kan følge etter med henholdsvis «Medal of Honor» og «Halo: Reach».

Klikk på bildet for å forstørre.

Nyheten i MCVs artikkel er informasjonen om en «premium flerspillerkomponent». Det kan tolkes dit hen at vanlig flerspiller, slik vi kjenner den fra spill i dag, vil være gratis for kjøpere av nye spill, men at det legges på ekstra funksjoner som forbrukerne må betale ekstra for.

- Det er usannsynlig at forbrukerne vil reagere positivt på et slikt trekk selv om reaksjonen uten tvil vil mildnes av det faktum at kjernefunksjonene i flerspilleren sannsynligvis vil være gratis, skriver bransjebladet.

- Markedet som bestemmer

Electronic Arts er foreløpig det eneste selskapet som har implementert betalingsløsninger for sine onlinefunksjoner, kalt «Online Pass». Systemet er foreløpig begrenset til sportspill fra og med «Tiger Woods PGA Tour 11», og gjelder kjøp av brukte spill. Den såkalte «ti dollar-løsningen» innebærer at nye spillere av brukte spill må betale ti dollar som gir tilgang til spillets onlinefunksjoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (EA)

Hvorvidt «ti dollar-løsningen» blir en industristandard i fremtiden tror seksjonssjef Frode Elton Haug i Forbrukerombudet det til syvende og sist blir markedet som bestemmer.

- Det vil stilles krav til informasjonen forbrukeren får om dette nye systemet, men det er et spørsmål det er vanskelig å ta stilling til. Det er ingen regler i markedsføringsloven som regulerer hva EA kan ta betalt for, eller hvor mye de kan ta betalt. I bunn og grunn vil det bli markedet som bestemmer hva som blir godtatt, sa Haug i et tidligere intervju med Spillmagasinet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.