NA24.no

Med flagget til topps

Oslo Flaggfabrikk flagger frisk vekst.

Oslo Flaggfabrikk, Norges eldste og største flaggprodusent, leverte i fjor en omsetning på 37,9 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

En flaggnasjon
Det er en økning på 10 prosent fra fjorårets omsetning på 34,4 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 3,5 millioner kroner.

- Vi er en flaggnasjon og ser at både unge og eldre, private og større bedrifter har et bevisst forhold til flagg. Nye generasjoner har nye handlemønstre og vi ser at våre to nettbutikker seiltoy.no og flaggshop.no bidrar til en positiv vekst, samtidig som vi også ser at det private næringslivet har fått et mer bevisst forhold til bruk av flagg og bannere, sier Ellen Bjerregaard som er adm.dir for Oslo Flaggfabrikk.

Stolt historie
Oslo Flaggfabrikk ble etablert i 1903, to år før unionsoppløsningen med Sverige. Og siden den gang har selskapet hatt eget butikkutsalg kun et steinkast unna Akershus Festning hvor det norske flagget ble heist under unionsoppløsningen i 1905.

Flagget som ble heist var reparert av Oslo Flaggfabrikk og flere flagg fra selskapet har stått sentralt under viktige nasjonale markeringer. Flagg fra Oslo Flaggfabrikk var med da Amundsen plantet flagget på Sydpolen i 1911, Frigjøringsdagene i 1945, Thor Heyerdahls reise over stillehavet i 1947, OL i 1952 og 1994.

105 års historie
Oslo Flaggfabrikk AS fyller 105 år i år og tredje april åpnet selskapet et nytt og større butikkutsalg i H. Heyerdahlsgt 1. i Oslo. Dette området er den norske flaggbransjens vugge, og stedet hvor de første Norgesflaggene ble produsert etter unionsoppløsningen.

- Nordmenn har en genuin interesse for flagg og jeg tror at en grunn til at butikksalget i Oslo går så bra er at vi er en nisjebutikk som har et utvalg som man ikke finner i noen andre steder. Det oppleves som litt spennende og interessant og det er også en grunn til at vi i forbindelse med nyåpningen vil ha en egen butikkutstilling som viser hvordan det norske flagget har utviklet seg siden uavhengighetserklæringen i 1814, forteller Bjerregaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere