NA24.no

Medi-Cult varsler problemer

Sist oppdatert:
Legemiddelselskapet Medi-Cult klarte ikke å følge opp de hyggelige resulatene fra første kvartal. De ser også problemer med kontantstrømsmålet.

Det danske legemiddelkonsernet måtte se en klar svekkelse i marginer og resultater i andre kvartal. Selskapet ser også problemer med å nå sitt mål om positiv kontantstrøm i år.

NA24 - din næringslivsavis

Klarer ikke cashflow-mål
Medi-Cult skriver i sin rapport for andre kvartal at det blir meget vanskelig å oppfylle sitt tidligere mål om en positiv kontantstrøm for 2006.

Bakgrunnen er deres oppkjøp i Spania, som blant annet har påført negative merverdieffekter, samt at de ser økende fordringsmasse i kjølvannet av oppkjøpet.

Selskapet forventer imidlertid at disse negative effektene ikke vil fortsette etter 2006.

Svakere tall
Medi-Cult måtte se driften gi negative resultater i årets andre kvartal. Driftsresultatet endte på minus 778.000 danske kroner, mot et overskudd på 4,2 millioner kroner i første kvartal i år og pluss 1,3 millioner i andre kvartal i fjor.

Driftsinntektene endte på 22,3 millioner kroner i andre kvartal, en klar økning fra samme periode i fjor på 19 millioner, men ned fra første kvartals 23,1 millioner kroner.

Bruttomarginen ble også rammet, og endte på 69,1 prosent, mot henholdsvis 73,4 og 71,8 i første kvartal 2006 og andre kvartal 2005.

Nettoresultatet endte på minus 862.000 kroner, mot pluss 1,1 million i samme periode i fjor og pluss 4,1 millioner i årets tre første måneder.

Medi-Cult forklarer svekkelsen med visse engangskostander tilknyttet installasjonen av nytt fabrikkeringsutstyr. Dette utgjorde en svekkelse på omkring 1 prosentpoeng. Medi-Cult sier at driftsresultatet vil havne på null uten disse ekstrakostnadene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere